Sneeuwhoogten weblog

weblog

Vanaf zaterdag kan er alweer geskied worden in het Sauerland! Als eerste skigebied in het Sauerland opent Ruhrquelle haar pistes. Het skigebied ligt zo'n 5 kilometer ten noordwesten van Winterberg en beschikt over een brede, vlakke piste. Dankzij de lage temperaturen konden de sneeuwkanonnen hun werk doen, waardoor er een prachtige sneeuwlaag is ontstaan. Tegenover de piste ligt de Ruhrquellenhütte om na de eerste meters op de ski's op krachten te komen. Bovendien laat het skigebied de liften gratis draaien en is er livemuziek en een après-ski party. Skigebied Ruhrquelle is dit weekend het middelpunt van het Sauerland!

weblog

Van 11 tot 16 december vindt de 22ste editie van de Bergans Freeride Opening plaats. Deze keer voor het eerst op de Stubaier Gletscher: het grootste gletsjergebied van Oostenrijk. Een speciale freeride edition met gratis tips en clinics gegeven door echte freeride pro’s en Bergans Ambassadeurs. Daarnaast zorgt de organisatie voor enorme gezelligheid in de locale bar “zum Holzknecht” én de mogelijkheid om het beste freeride materiaal te testen. De Bergans Freeride Opening is de start van het snowboard & skiseizoen 2015/2016.

weblog

Hoeveel werk en welke mensen zitten eigenlijk achter de voorbereidingen voor de wintersportvakantie in Tirol? Bergbanen, snowpark-shapers en de lawinewaarschuwingsdienst: zij maken een wintersport in Tirol mogelijk! Tijdens een bezoek aan de Arlberger Bergbahnen wordt duidelijk wat er in de zomer allemaal moet worden geregeld om ons een zorgeloze skivakantie te kunnen bieden. “De bergbanen, dat is net als met een auto. Die wordt ook elk jaar gekeurd,” aldus Manfred Merten. Hij is hoofd techniek bij de Arlberger Bergbahnen.

weblog

Hermann Maier. Wie kent hem nog? Een voormalig succesvolle Oostenrijkse alpineskiër die vanwege zijn imposante bouw de bijnaam Herminator kreeg, opent deze winter zijn 3* adeo Alpin Hotel met 85 kamers in St. Johann in de Kitzbüheler Alpen. Verder telt het gebied verschillende nieuwe skiliften, waaronder de snelste lift ter wereld! Bovendien is dankzij de nieuwe gondelverbinding tussen Fieberbrunn in het PillerseeTal met Saalbach een van de grootste nieuwe samenhangende skigebieden van Oostenrijk ontstaan: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

weblog

Al jaren is men in Winterberg bezig om het liftennetwerk te moderniseren. Ook voor het wintersportseizoen 2015/2016 staan er weer de nodige innovaties gepland in de Skiliftkarussell Winterberg. Ook op het gebied van kunstsneeuw wil Winterberg niet achterblijven. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in sneeuwkanonnen om de pistes ook tijdens mindere perioden in topconditie te kunnen houden. Meer dan 300 sneeuwkanonnen zorgen voor een optimale sneeuwzekerheid op meer dan 50 skipistes en 6 rodelhellingen rond Winterberg. Zo wordt een van de populairste plaatsen van het Sauerland deze winter nog een stukje sneeuwzekerder.

weblog

In Winterberg gaan dit weekend de eerste liften open. Al sinds half november draait er al een transportband in het skigebied Ruhrquelle. Een volkomen nieuwe techniek van besneeuwing maakt het mogelijk al heel vroeg in het seizoen een kleine piste te prepareren. Ook is er al een allereerste funpark. Met de komst van de eerste koudegolf kan het aanbod zich enigszins uitbreiden. In Willingen denken exploitanten enkele liften te laten draaien. Naar verwachting draaien zaterdag ongeveer vijf liften in de skiliftcarrousel Winterberg.

weblog

Het gaat flink los in Italië en Zwitserland! De sneeuw komt met bakken uit de hemel en de eerstkomende 48 uur komt daar geen verandering in. Feit is wel dat de sneeuwgrens op ruim 2000 meter ligt waardoor de sneeuw alleen op de allerhoogste toppen valt. In de dalen regent het helaas onophoudelijk. Ook waait er een 'stevige' wind die op sommige plekken (boven de 3000 meter) zelfs orkaankracht kan bereiken! Momenteel is het dus allesbehalve aangenaam in de bergen. Wij kunnen gelukkig vanuit onze luie stoel genieten van de mooiste beelden. De sneeuw heeft weer voor prachtige plaatjes gezorgd!

weblog

Voor het winterseizoen 2014-2015 werkt Tirol hard aan de uitbreiding en optimalisatie van de ruim 100 skigebieden met 3.500 km piste en 1.200 liften. Dit winterseizoen wordt de 3-er Sesselbahn Wasserkar in Sölden vervangen door een 6-er Sesselbahn met sneeuwkap. Het dalstation van de zespersoons lift komt 560 meter verder dalwaarts te liggen, waardoor de huidige zwarte piste met ruim een halve km wordt verlengd. De lift overbrugt 1.472 meter en heeft een maximale capaciteit van 2400 personen per uur.

weblog

Na de wereldkampioenschappen bobslee en skeleton, de wedstrijden voor de wereldcup bobslee en skeleton en de rodelwedstrijden voor de Wereldcup, heeft Winterberg opnieuw een sportief topevenement binnengesleept. Op 14 maart vindt in de Skiliftcarrousel Winterberg de FIS Wereldcup snowboarden plaats. Daarmee schiet Winterberg naar de top van toonaangevende wintersportplaatsen. De 120 beste race-boarders van de wereld, onder wie de regerende Olympische kampioenen en kersverse wereldkampioenen, strijden tegen het einde van het seizoen in de parallel-slalom (PSL) voor dames en heren.

weblog

Het modernste skidepot van Tirol is deze winter een feit. De tijden van slepen met je skispullen en struikelen over je stokken zijn voorbij. Dankzij een compleet nieuw parkeerhuis met ondergrondse garage en een luxe skidepot in Hopfgarten begint je wintersportdag deze winter nergens relaxter dan in de Kitzbüheler Alpen. Het enige dat je zelf nog moet doen, is genieten.

weblog

Deze winter zal Val Thorens, dat in 2013 gekozen is tot beste skigebied van de wereld , allerlei nieuwtjes presenteren op het gebied van activiteiten, welzijn en comfort. In het seizoen 2014/2015 wil Val Thorens iedereen verrassen en onvergetelijke momenten laten beleven, zowel degenen die het gebied bezoeken als degenen die werken voor het resort. Val Thorens maakt deel uit van Les Trois Vallées. Een gigantisch skigebied met ruim 600 kilometer aan pistes. Over de sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken aangezien dit Europa's hoogstgelegen wintersportbestemming is.

weblog

Ondanks dat we middenin de zomer zitten zijn er nog tal van plekken waar sneeuw ligt. Op de gletsjers lijkt het altijd wel winter en op de bergen van andere continenten valt ook nog altijd sneeuw te vinden. Om je een beeld te geven van de hoeveelheden stellen wij de sneeuwhoogte top 10 van augustus op. Op deze plekken kun je (nog) altijd skiën en is aan sneeuw nooit gebrek. Wordt het de Mölltaler Gletsjer of toch Nevados de Chillán in Chili?

weblog

Het is eindelijk zomer! De winter heeft nog na gesputterd maar inmiddels komt de temperatuur in de Alpen ver boven het vriespunt uit. Nu we halverwege juni zijn, is er op de lager gelegen flanken geen sprake meer van sneeuw. Willen we nog sneeuw ontdekken in de Alpen dan zijn we al aangewezen op webcambeelden van gletsjers en de hoge toppen. Hier lijkt het wel alsof het altijd winter is! Skiën is hier (soms) het hele jaar mogelijk en er liggen nog meters sneeuw!

weblog

Officieel begint de winter op 21 december. Maar in Oostenrijk kun je al veel eerder van de winter genieten. Tijdens de vele winter- en skiopeningen waarmee de verschillende regio’s van Oostenrijk het begin van het seizoen vieren. De eerste sneeuw is alweer geruime tijd geleden gevallen en veel skigebieden maken zich op voor de start van het wintersportseizoen. Concerten, test-events en speciale arrangementen maken het extra aantrekkelijk om al in het begin van het seizoen op wintersport te gaan! En wie wil er nou niet skiën op de eerste verse sneeuw van het wintersportseizoen? In dit weblog vind je de diverse data van de winteropeningen in Oostenrijk.

weblog

Op zaterdag 7 december opent Val Gardena het winterseizoen met de in gebruik name van de vernieuwde Dantercepies gondellift naar de beroemde Sella Ronda. Met de nieuwe lift wordt de capaciteit van 2.200 naar 3.000 gasten per uur verhoogd. Daarnaast heeft het skigebied de 10,5 kilometer lange rode ‘La Longia’ piste van Seceda naar Ortisei voor het komende winterseizoen geoptimaliseerd waardoor skiërs en snowboarders onbezorgd skiplezier beleven op de langste piste van de Dolomieten. Gasten die in december in Val Gardena verblijven, profiteren van verschillende aanbiedingen.

weblog

Goed nieuws: het sneeuwt weer in de Alpen! Veel skigebieden zijn zich momenteel aan het voorbereiden op de winter. Vanuit Tirol kregen we een video die ons verlangen naar de winter enorm doet toenemen. Op de Stubaier Gletsjer is het skiseizoen inmiddels in volle gang en kun je alweer genieten van mooie afdalingen. En als je bedenkt dat daar nu weer een flink pak sneeuw valt...

weblog

De discussie over het verbinden van de Bündner wintersportplaatsen Arosa en Len-zerheide wordt al ruim 40 jaar gevoerd. Het project wordt deze winter eindelijk gere-aliseerd, waarna Zwitserland een nieuw wintersportparadijs rijk is.

weblog

Val Thorens is meer dan een wintersportplaats. Het is een echte, unieke gemeenschap waar jong en oud een onvergetelijke wintersport beleeft. Het seizoen 2013 – 2014 heeft weer mooie verrassingen in petto: meer dan 20 vernieuwingen op het gebied van tal van zaken: ski, après-ski, restaurants, ontspanning en recreatie voor uiteenlopende doelgroepen van alle leeftijden. Een van de grootste sensaties van het seizoen is de hoogste kabelbaan van Europa (opening januari 2014). Val Thorens laat de beste skifaciliteiten hand in hand gaan met een meer dan gezellige sfeer.

weblog

Hoe snel kan het weer omslaan? Schreef ik vorige week nog dat er van de winter nog geen sprake was in de Alpen, vandaag is dat wel anders. Op veel plaatsen kleuren de webcams momenteel wit. Op grotere hoogte is sneeuw gevallen en hierdoor geven de webcams vandaag wel een winters beeld. Even genieten van wat heerlijke beelden uit de Alpen.

weblog

Vorig jaar konden we eind augustus al melden dat de eerste sneeuw was gevallen maar nu is er nog geen enkel spoor van de winter in de Alpen. De webcams laten zonnige beelden zien met groene Alpenweides. Voorlopig nog even geduld dus voor de ski’s weer van zolder kunnen. Het is nu nog even de beurt aan wandelaars, mountainbikers en andere zomersporters. Maar eerlijk is eerlijk, ook in de zomer zijn deze beelden van de bergen best mooi!

weblog

Het nieuwe wintersportgebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau maakt het haar gasten wel heel makkelijk om skiën (weer) onder de knie te krijgen. Nieuwe wintersporters en/of wintersporters die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, kunnen privélessen volgen met een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie. Wanneer cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen terug.

weblog

In een groot gedeelte van de Alpen sneeuwt het sinds gisteravond. Het begon in de Franse Alpen en de sneeuw trekt richting het oosten. Waarschijnlijk zal er in Zwitserland de meeste sneeuw vallen. De sneeuwgrens ligt op sommige plaatsen zelfs onder de 1000 meter wat ook betekent dat veel dalen inmiddels wit zijn. En hoewel het nog even duurt voor de eerste wintersportgebieden hun liften zullen openen, is het toch heerlijk om alvast te genieten van deze winterse beelden.

weblog

Begin oktober luidt het Pitztal het seizoen in met een hypermoderne skilift op de Pitztaler gletsjer. De nieuwe Wildspitzbahn zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit naar de Hinteren Brunnenkogel (3.440 m). Bij het bergstation kun je deze winter bovendien cappuccino drinken in ‘Café 3.440’ met een zwevend panoramaterras.

pagina 4 van de 23

Inschrijven voor Snowalert

alt-text
tip!
xxx