Sneeuwhoogten weblogHet modernste skidepot van [LINK204636] is deze winter een feit. De tijden van slepen met je skispullen en struikelen over je stokken zijn voorbij. Dankzij een compleet nieuw parkeerhuis met ondergrondse garage en een luxe skidepot in Hopfgarten begint je wintersportdag deze winter nergens relaxter dan in de Kitzbüheler Alpen. Het enige dat je zelf nog moet doen, is genieten. Maar dat kost in de [LINK204634] geen enkele moeite met 1000 kilometer aan pistes. Bovendien zijn de pistes door moderne kunstsneeuwinstallaties zeer sneeuwzeker.

Comfort boven alles

Hopfgarten – een skigebied dat deel uitmaakt van de Kitzbüheler Alpen - biedt deze winter maximaal comfort met de nieuwe parkeerfaciliteiten en het skidepot. Het is zo ontspannen, dat je bijna zou vergeten waarvoor je ook alweer kwam: wintersporten! Hoe ziet je ochtend eruit? Zo: Je stapt uit de auto bij de lift in het dal, gaat met de lift omhoog, trekt je voorverwarmde skischoenen aan in het skidepot en stapt met lekkere warme voeten direct in de gondel naar boven. Ski’s, stokken, board, helm en handschoenen pak je ook uit je kast, dus geen gesleep meer met skispullen in de auto, skibus, hotel etc.

Veel en (bijna) gratisDe parkeergarage ligt bij de Bergbahnen Hohe Salve Hopfgarten-Itter-Kelchsau en biedt plaats aan 500 auto’s, waarvan 200 ondergronds. Pak je de lift? Dan parkeer je gratis. In het skidepot zijn maar liefst 400 plekken. Dit kost 6 euro per dag, 200 euro per seizoen of 250 euro voor het hele jaar. Met de komst van de skidepots heb je geen vochtige, natte skischoenen meer. Dankzij een eco-dry systeem heb je droge en voorverwarmde schoenen! Je zet na het skiën alles meteen in het depot, met plaats voor de uitrusting van 2 personen. Je hebt geen extra sleutel nodig, met je liftkaart heb je toegang tot het depot. De moderne depotkasten zijn dagelijks geopend van 7.30 uur tot 20.00 uur (ook in het weekend).

1.000 kilometer skipiste

Vanuit Hopfgarten kom je in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Voor wie dat nog niet genoeg is, biedt het direct aangrenzende skigebied van de Kitzbüheler Alpen nog verdere talloze mogelijkheden. Het summum is de speciale alle regio´s in één skipas - de Kitzbüheler Alpen AllStarCard – met toegang tot bijna 1.000 km skipiste.

Vier vakantieregio'sDe [LINK204634] beslaan vier vakantiegebieden: Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal. De 20 oorden rondom Kitzbühel, waaronder bekende plaatsen als Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn, zijn typerend voor bewaarde Tiroolse charme. Een sterk punt van deze bestemming is het omvangrijke aanbod voor families, wandelaars, outdoor- en sportliefhebbers. Het moderne skigebied met ongeveer 1.000 km skipiste, hoort bij de besten van de wereld. Niet voor niets behoort de bestemming tot de bekendste vakantieoorden van Oostenrijk en noemt het zichzelf ´einfach bärig´ (= gewoon cool)!

[LINK204635]

Gerelateerde artikelen