Sneeuwhoogten weblogNa de wereldkampioenschappen bobslee en skeleton, de wedstrijden voor de wereldcup bobslee en skeleton en de rodelwedstrijden voor de Wereldcup, heeft Winterberg opnieuw een sportief topevenement binnengesleept. Op 14 maart vindt in de Skiliftcarrousel Winterberg de FIS Wereldcup snowboarden plaats. Daarmee schiet Winterberg naar de top van toonaangevende wintersportplaatsen. De 120 beste race-boarders van de wereld, onder wie de regerende Olympische kampioenen en kersverse wereldkampioenen, strijden tegen het einde van het seizoen in de parallel-slalom (PSL).

Twee wereldcupwedstrijden in Duitsland

Sudelfeld (7 en 8 februari) en Winterberg zijn de enige twee plaatsen waar het ‘circus van de Wereldcup’ in Duitsland neerstrijkt. ,,We zijn heel blij dat we met Winterberg een tweede wereldcuplocatie in Duitsland hebben,’’ vertelt Stefan Knirsch, sportdirecteur van Snowboard Germany. Ook de directeur van de Tourist Information Winterberg, Michael Beckmann, is blij dat na negen jaar de internationale snowboard-scene weer naar Winterberg komt. ,,De Wereldcup Snowboarden is een belangrijk evenement waarmee Winterberg, Sauerland en de hele deelstaat Nordrhein-Westfalen zich enorm kunnen profileren als wintersportland.’’

Uniek sportevenementHet is het enige alpine sportevenement in de hele regio. Daarmee staat de Wintersport Arena Sauerland – de belangrijkste wintersportregio ten noorden van de Alpen - in het middelpunt van de belangstelling bij de internationale sportwereld. Met dit evenement is de regio vertegenwoordigd op de belangrijkste wedstrijdkalender van de Alpine snowboard-topsporters.

Winterberg voor de derde keer wedstrijdlocatie

Na negen jaar zijn de wedstrijden voorde Wereldcup Snowboarden weer terug in Winterberg. De eerste keer vond plaats in februari 2005, onmiddellijk gevolgd door de tweede. Ook in 2006 gingen de boarders in slalom over de verlichte helling van de skicarrousel. In beide jaren vond ook gelijktijdig het Big Air Contest plaats. Dit mega-evenement trok toen rond de 15.000 bezoekers. Zowel toen als nu zetten zich tal van organisaties, de toeristische ondernemers en heel veel vrijwilligers in voor dit evenement. Onder andere het Snowboardverbond, Winterberg Touristik en Wirtschaft Gesellschaft (WTW), de skigebieden en de FIS.

Groot randprogramma in voorbereidingDe liftexploitanten willen tot half maart voldoende sneeuw produceren om voldoende reserve te hebben voor de parallel-slalom. De organisatoren van de FIS Snowboard Wereldcup zijn de WTW, de skiliftcarrousel en de skiclub Winterberg, die kan terugkijken op de organisatie van tal van grote evenementen als de FIS zomer-Grand-Prix. Bij een dergelijk groot evenement hoort ook een bijpassend randprogramma. Een organisatiecomité werkt momenteel hard aan de invulling van dat programma. Een ding is zeker: het moet een groot feest worden voor zowel de snowboarders als de bezoekers. Nog een tip voor de snowboard-scene: de Chill-and-destroy-Tour komt op 24 januari naar Neuastenberg. De wedstrijdlocatie is het Funpark in dit skidorp.

[LINK204712]

Gerelateerde artikelen