Sneeuwhoogten weblogAl jaren is men in Winterberg bezig om het liftennetwerk te moderniseren. Ook voor het wintersportseizoen 2015/2016 staan er weer de nodige innovaties gepland in de Skiliftkarussell Winterberg. Ook op het gebied van kunstsneeuw wil Winterberg niet achterblijven. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in sneeuwkanonnen om de pistes ook tijdens mindere perioden in topconditie te kunnen houden. Meer dan 300 sneeuwkanonnen zorgen voor een optimale sneeuwzekerheid. Zo wordt een van de populairste plaatsen in het Sauerland deze winter nog een stukje sneeuwzekerder. [LINK207718]

Nieuw liften Skiliftkarussell Winterberg

In Winterberg wordt deze zomer hard gewerkt aan de aanleg van enkele nieuwe skiliften. Nadat in de voorgaande jaren al onder meer de Kappe-Express, Schneewittchenhang en Sürenberg-Winterberg liften zijn aangelegd, zijn er nu weer drie nieuwe liften in aanbouw. Op de Poppenberg komt een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift met een lengte van 485 meter. Deze lift vervangt de oude stoeltjeslift en de lange sleeplift. De oude ‘Büre/Herrloh’ (nr. 6) stoeltjeslift gaat als vervanging dienen van de defecte sleeplift Astenstraße’. Na het demonteren herrijst hier een gloednieuwe 6- persoons stoeltjeslift.

Grootste aantal stoeltjesliftenGroot voordeel van Winterberg ten opzichte van andere skigebieden in de omgeving, bijvoorbeeld Willingen, is dat je hier vrijwel de hele dag kunt skiën zonder gebruik te hoeven maken van sleepliften. Alleen wanneer je wil oversteken naar de Waltenberg, Kappe of Kahlen Asten dien je gebruik te maken van een sleeplift. Geen enkel ander skigebied in Duitsland beschikt over zoveel stoeltjesliften als Winterberg. Hoewel het soms behoorlijk koud kan zijn in Winterberg hebben de liften helaas geen stoelverwarming of overkapping. Wellicht zien we dat in een van de aankomende seizoenen terug in de Skiliftkarussell Winterberg?

Kunstsneeuw boven het vriespuntDe winters in het Sauerland zijn niet sneeuwzeker genoeg om uitsluitend gebruik te hoeven maken van natuursneeuw. In Winterberg staan daarom een groot aantal sneeuwkanonnen ter beschikking om de pistes te allen tijde in topconditie te houden. Afgelopen seizoen zijn er zelfs sneeuwkanonnen in gebruik genomen die bij temperaturen boven nul ook sneeuw kunnen maken. Laten we hopen dat er komende winter snel weer een geruststellende [LINK207717] is, om lange dagen te kunnen maken op de pistes van Winterberg.

[LINK207718]

Gerelateerde artikelen