Sneeuwhoogten weblogHermann Maier. Wie kent hem nog? Een voormalig succesvolle Oostenrijkse alpineskiër die vanwege zijn imposante bouw de bijnaam Herminator kreeg, opent deze winter zijn 3* adeo Alpin Hotel met 85 kamers in St. Johann in Tirol in de Kitzbüheler Alpen. Verder telt het gebied verschillende nieuwe skiliften, waaronder de snelste lift ter wereld! Bovendien is dankzij de nieuwe gondelverbinding tussen Fieberbrunn in het Pillerseetal met Saalbach een van de grootste nieuwe samenhangende skigebieden van Oostenrijk ontstaan: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Extra sportieve en groene bedden

St. Johann in Tirol breidt deze winter flink uit met liefst 2 nieuwe hotels met samen 185 kamers. De toenmalige alpine skiërs Hermann Maier en Rainer Schönfelder zijn de boegbeelden van de adeo Alpin hotels, waarvan in januari het 3* adeo Alpin Hotel opent. Dit belooft een betaalbaar en gunstig familiehotel met 85 kamers te worden. Het andere is het 3* Explorer hotel met 100 kamers - allemaal even groot - verdeeld over 4 verdiepingen. Het duurzame hotel is een gecertificeerd passiefhuis-hotel: dankzij het minimale energieverlies en maximale energiewinning, is de energiebalans 100% klimaatneutraal.

Eindeloos skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Met de nieuwe 10 persoonsgondel TirolS is het skigebied van Fieberbrunn met Saalbach Hinterglemm Leogang verbonden. Onder de naam Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort dit nieuwe skigebied met 270 km piste en 70 liften nu tot een van de twee grootste skigebieden van Oostenrijk.

Nog meer pisteplezier in Kirchberg/KitzbühelMet het project Brunn ontstaat er in het skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki liefst 5% meer pistenoppervlakte. Er komen 3 nieuwe pistes (blauw, rood en zwart) bij met samen 7,2 km. Om die pistes indien nodig van kunstsneeuw te voorzien is een eigen ´Speicherteig´ aangelegd met een capaciteit van 85.000 m3. Niet in de laatste plaats zal er een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift komen met echte lederen bekleding en een snelheid van 5 meter per seconde. De Bergbahn AG Kitzbühel investeert ook in de verbetering van de sneeuwvoorzieningen en in diverse andere projecten in de gastronomie, IT en mobiele machines. Een investering van 26,6 miljoen euro.

Snelste stoeltjeslift ter wereldDe Jochbahn in Brixen im Thale is vanaf deze winter de snelste skilift ter wereld. Het belooft 3.000 personen per uur te transporteren met een snelheid van 6 meter per seconde (tot nu toe 2,4 meter per seconde). De moderne en duurzame lift die deels op zonne-energie draait, legt ruim de dubbele afstand af van de oude sleeplift. Ook bouwen ze de Schernthannbahn op de Hohe Salve in de SkiWelt en investeren ze verder in de verbetering van de sneeuwvoorzieningen. De totale investeringskosten van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental komen neer op 51 miljoen.

Gerelateerde artikelen