Sneeuwhoogten weblogOndanks dat we middenin de zomer zitten zijn er nog tal van plekken waar sneeuw ligt. Op de gletsjers lijkt het altijd wel winter en op de bergen van andere continenten valt ook nog altijd sneeuw te vinden. Om je een beeld te geven van de hoeveelheden stellen wij de sneeuwhoogte top 10 van augustus op. Op deze plekken kun je (nog) altijd skiën en is aan sneeuw nooit gebrek. Verrassende koploper in het klassement is het Fonna Glacier Ski Resort in Noorwegen. Hier ligt zelfs in augustus een verbluffende sneeuwhoogte van 4 meter!

1. 400 cm: Fonna Glacier Ski Resort

De [LINK204154] ligt in het zuiden van Noorwegen en is in de zomer gewoon geopend. Er is slechts één piste met een lengte van 1,1 kilometer maar het waanzinnige uitzicht vergoedt veel. Momenteel ligt hier nog een comfortabele sneeuwhoogte van rond de 4 meter!

2. 290 cm: Mölltaler Gletsjer

De pistes van de [LINK204155] reiken tot een hoogte van maar liefst 3122 meter. Het is de hoogste en meest sneeuwzekere gletsjer in het zuiden van Oostenrijk. Tijdens de zomermaanden draaien de liften gewoon door en heb je ongeveer 10 kilometer aan pistes tot je beschikking.

3. 280 cm: Saas Fee

De [LINK204156] van Saas-Fee staat garant voor skiplezier in de zomer. Veel andere gebieden zouden jaloers zijn op de 280 centimeter die hier in augustus nog ligt. De pistes sluiten al vroeg in de middag waardoor je wel je wekker moet zetten wanneer je hier wilt zomerskiën.

4. 250 cm: Passo dello Stelvio

Het skigebied van de [LINK204157] (Duits: Stilfserjoch) is alleen in de zomer geopend. Van mei tot september liggen hier maar liefst 20 kilometer aan pistes voor je klaar. Zoals op zoveel gletsjers dien je de pistes wel te delen met skiteams die hier komen om te trainen.

5. 240 cm: Nevados de Chillán

Skigebied Nevados de Chillán in het Andesgebergte (Chili) heeft zijn plek in deze top-10 ook verdiend. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het momenteel volop winter. 35 kilometer aan pistes, een hoogste punt van 1600 meter en de langste afdaling van Zuid-Amerika (13 kilometer) zijn de kenmerken van dit Chileense skigebied.

6. 235 cm: Hintertuxer Gletsjer

De [LINK204165] is de enige plek in Oostenrijk waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. Zelfs hartje zomer ligt hier nog meer dan 2 meter sneeuw. In totaal beschikt het skigebied over mer dan 80 kilometer aan pistes en tijdens de zomermaanden blijven er hier 20 van over. Op de 120 meter dikke gletsjer is wintersportplezier gegarandeerd.

7. 232 cm: Treble Cone

Enig idee waar het skigebied Treble Cone ligt? In Nieuw-Zeeland! Het is het grootste skigebied van het Zuidereiland en het skiseizoen loopt tot 28 september. Erg groot is het piste-aanbod niet maar het waanzinnig uitzicht over Lake Wanaka maakt dit meer dan goed.

8. 205 cm: Les Deux Alpes

Op de grootste gletsjer van Frankrijk wordt in de zomer gewoon geskied. In [LINK204166] reiken de pistes maar liefst tot 3600 meter. Publiekstrekker van deze gletsjer is het 2 Alpes Snowpark. Een van de grootste zomer snowparks van Europa. Blijf je liever met beide ski's op de sneeuw dan zijn er nog genoeg andere pistes.

9. 200 cm: Timberline

Skigebied [LINK204167] in Oregon beschikt over het langste skiseizoen van Noord-Amerika. Het grootste gedeelte van het jaar kan hier gewoon geskied worden. Freestylers vinden hier onbeperkte mogelijkheden door de uitgebreide snowparks. Skigebied Timberline wordt nog bijzonderder wanneer je weet dat je hier eigenlijk skiet op de flanken van vulkaan Mount Hood.

10. 165 cm: Falls CreekHekkensluiter in de sneeuwhoogte top 10 van augustus is Falls Creek. Dit Australische skigebied ligt zo'n 350 kilometer ten noordoosten van van Melbourne. Het skigebied is met name geschikt voor niet al te ervaren skiërs. Je kunt het je niet voorstellen maar de temperatuur ligt hier momenteel gewoon onder nul!

[LINK204168]

Gerelateerde artikelen