Sneeuwhoogten weblogVan 11 tot 16 december vindt de 22ste editie van de Bergans Freeride Opening plaats. Deze keer voor het eerst in het Stubaital: waar het grootste gletsjergebied van Oostenrijk zich bevindt. Een speciale freeride edition met gratis tips en clinics gegeven door echte freeride pro’s en Bergans Ambassadeurs. Daarnaast zorgt de organisatie voor enorme gezelligheid in de locale bar “zum Holzknecht” én de mogelijkheid om het beste freeride materiaal te testen. De Bergans Freeride Opening is de start van het snowboard & skiseizoen 2015/2016.

Stubaier Gletscher

De [LINK208392] met meer dan 100 km pistes garandeert al vroeg in het seizoen zeer goede sneeuw. 26 moderne liften brengen je probleemloos en snel tot 3.210 meter. Het panoramische uitzicht is slechts één van de vele hoogtepunten. De gletsjer heeft behoorlijk wat hoogteverschil (1.750 tot 3.210 meter), zodat deelnemers lange afdalingen kunnen maken. Als de condities goed genoeg zijn is de ongeprepareerde skiroute “Wilde Grub’n” onvergetelijk.

Bergans, partner van de OpeningHet grootste outdoormerk van Noorwegen, Bergans, kijkt terug op een rijke historie waarbij in 1908 begonnen werd met de productie van rugzakken door Ole F. Bergan. Al in 1912 was het merk een belangrijke sponsor van de eerste Zuidpoolexpedities van Amundsen en Scott. Bergans zet collecties neer waar Scandinavische frisheid vanaf straalt. De materialen waar Bergans mee werkt zijn innovatief, duurzaam en geven de gebruiker de hoogst mogelijke kwaliteit.

Test door MK Skiservice & Frosty

Tijdens de Bergans Freeride Opening kunnen deelnemers elke dag freeride / off-piste ski’s en snowboards testen van topmerken. Vertegenwoordigers van MK Skiservice leggen graag uit wat geschikt is en helpen je bij het vinden van een perfecte match.

De Bergans Freeride Foto & Film Challenge i.s.m. GoProGedurende het evenement maken onze professionele fotografen zoveel mogelijk foto's, waaruit uiteindelijk de beste 'shot' wordt gekozen. Filmpjes gemaakt met GoPro camera’s kunnen online worden gezet op Facebook met #BFO2015, op instagram Bergansfreerideopening2015 of via Twitter @freerideopening en maken kans op een prijs, namelijk een Go­‐Pro camera!

[LINK208391]

Gerelateerde artikelen