Sneeuwhoogten weblogOok in Winterberg is het inmiddels eindelijk winter geworden. Vandaag zijn in dit Duitse dorp de eerste liften geopend. De condities op de afdalingen zijn nog verre van optimaal, maar er kan geskied worden in Winterberg op een dunne laag natuur- en kunstsneeuw. Op dit moment zijn de stoeltjeslift Rauher Busch bij de Remmeswiese en de sleeplift Herrloh II met oefenweide geopend. Hoe de situatie in het skigebied van Winterberg zich verder zal ontwikkelen deze week is nog onzeker, dit hangt erg van de temperatuursontwikkeling af. Eigenlijk zou het net ietsje kouder moeten zijn.

SneeuwkanonnenWinterberg heeft een zeer moeilijke start van het seizoen. Bijna alle afdalingen van het skigebied Winterberg kunnen kunstmatig besneeuwd worden, maar met de hoge temperaturen in december was dit helaas tot op heden nog niet mogelijk. Een enorme teleurstelling voor het skigebied, de lokale bevolking die voor een groot deel afhankelijk is van wintersporttoerisme, en natuurlijk de wintersporters zelf. Meestal is er in december al wel een aantal pistes geopend in Winterberg.Eerste laagje natuursneeuw

Gisteren viel de eerste laag natuursneeuw in Winterberg. Deze sneeuw, samen met de kunstsneeuw, maakte het mogelijk vandaag de eerste afdalingen te openen. Helaas zijn de verwachtingen voor deze week nog erg onzeker. De sneeuwgrens schommelt, waardoor de neerslag zowel als sneeuw als regen kan gaan vallen. Het skigebied heeft dus besloten deze week per dag de situatie te bekijken en te besluiten welke liften en pistes geopend kunnen worden.

De vooruitzichtenGezien de huidige onzekere temperatuursontwikkeling is het verstandig om een trip naar Winterberg kort voor vertrek pas te plannen. Zo kun je zien welke liften en pistes er geopend zijn. Hopelijk breekt de winter snel echt door, zodat er meer liften en pistes geopend kunnen worden. Dan kunnen we weer skiën op korte afstand van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel