Sneeuwhoogten weblogVoor het winterseizoen 2014-2015 werkt [LINK204896] hard aan de uitbreiding en optimalisatie van de ruim 100 skigebieden met 3.500 km piste en 1.200 liften. Dit winterseizoen wordt de 3-er Sesselbahn Wasserkar in Sölden vervangen door een 6-er Sesselbahn met sneeuwkap. Het dalstation van de zespersoons lift komt 560 meter verder dalwaarts te liggen, waardoor de huidige zwarte piste met ruim een halve km wordt verlengd. De lift overbrugt 1.472 meter en heeft een maximale capaciteit van 2400 personen per uur.

Wereldrecord verbrekende skilift in PaznaunDe Pardatschgratbahn brengt wintersporters in Ischgl deze winter rechtstreeks naar het bergstation op de Pardatschgrat. Met de overbrugging van 1.251 hoogtemeters, zet de lift tevens een wereldrecord op haar naam. Geen enkele 3-kabel gondel ter wereld overbrugt een dergelijk hoogteverschil.

In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wordt de Aualm-lift, die Brixen im Thale met Scheffau am Wilder Kaiser verbindt, na 25 jaar dienst vervangen door een 8-er Sesselbahn. Door de capaciteit van personen per uur, horen wachttijden hier tot het verleden.

In Pillerseetal wordt de 3-er Sessellift Kammerkör op de Steinplatte vervangen door een 6-er Sesselbahn met sneeuwkap, stoelverwarming en verstelbare veiligheidsbeugel. Door de verplaatsing van het dalstation vervalt het vlakke stuk richting de Schwarzloferlift.

In Osttirol wordt de Doppelsesselbahn Golzentipp in Obertilliach vervangen door een 10-er gondel.

2. Noviteiten funparken

In skigebied Obergurgl opent deze winter een nieuw funpark voor snowboarders en freestyle skiërs. Het nieuwe funpark staat bij de Bruggbodenlift en heeft een easy en een medium line. In Fendels wordt een nieuwe slope park geopend, dat uitdaging biedt aan professionals, kinderen en beginners. In skigebied Venet wordt het bestaande funpark bij de Hüttenlift uitgebreid met nieuwe obstakels.

3. Ode aan wintersporters op leeftijdJe bent nooit te oud om de piste op te gaan in [LINK204896]. Om waardering te tonen voor fitte skiërs op leeftijd, krijgen wintersporters vanaf 80 jaar in meer dan 20 Tiroler skigebieden deze gratis 80+ skipas. Bijvoorbeeld in Fendels en Fieberbrunn. Onder het motto ‘je bent nooit te oud om te leren’, biedt skigebied Karwendel gratis skicursussen voor 50-plussers inclusief gebruik van de beginnerslift. Op materiaalhuur krijgen zij heel toepasselijk 50% korting. De lessen duren 2 uur per dag, het minimaal verblijf in de regio is vijf nachten.

4. Spectaculaire evenementenOok dit winterseizoen staat de evenementenkalender van Tirol bol van seizoensopeningen en spannende evenementen voor amateurs en professionals.

5 -8 december 2014: Skitourenfestival in Osttirol: Toerskiërs kijken reikhalzend uit naar het openingsweekend in Lienz. Tijdens de tweede editie van het skitoerenfestival, worden in de Expo in de Dolomitenhalle de nieuwste materialen en uitrustingstrends geshowd. Ook zijn er workshops en geven experts diverse lezingen. Uiteraard worden er ook de nodige tochten georganiseerd onder begeleiding van een gids. Wie zijn prestaties wil meten, neemt deel aan de ‘H 2000 Skitourenlauf’.

14 december 2014: Freestyle actie en powerpop in Nauders: Op 14 december 2014 start in Nauders het skiseizoen op 2.200 m. Bij het Bergkastel bergstation trapt de Oostenrijkse rockband ‘Zweitfrau’ af. Daarna is het de beurt aan het Duitse trio ‘Cascada’. Uiteraard zijn er ook tal van sportieve activiteiten tijdens deze winteropening. Het evenement is gratis toegankelijk op vertoon van een geldige liftpas.

[LINK204895]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel