Sneeuwhoogten weblogHet is behoorlijk wisselvallig in de Alpen. Bewolking, sneeuw, zon en wind, we hebben er allemaal mee te maken de komende dagen. Vandaag is het in Italië en delen van Oostenrijk prachtig weer. In Zwitserland en Frankrijk is het veel minder fraai weer. Hier is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd sneeuw. Eerst stelt dit nog niet al te veel voor maar later neemt de sneeuwval toe en wordt het zicht ook snel slechter. Komende avond en nacht breidt deze sneeuwzone zich ook uit naar Oostenrijk en Duitsland. De afgelopen dagen hoeven we over de hoeveelheid verse sneeuw niet te klagen!

Tientallen centimeters sneeuw

Ook morgen hebben we te maken met deze wisselvalligheid. Aan de noordflank is het bewolkt en valt er weer wat verse sneeuw. Tussen de sneeuwbuien door kan echter gewoon de zon schijnen. Wanneer je hoger op de berg komt, merk je ook dat de wind flink aantrekt. Uiteindelijk kan er met de nacht naar woensdag in Zwitserland zo'n 15 tot 30 centimeter verse sneeuw zijn gevallen. Oostenrijk en Duitsland krijgen te maken met 10 tot 25 cm, Frankrijk met 5 tot 10 cm. Met uitsluiting van de Franse Alpen wordt het de komende dagen in het Alpengebied ook een stuk kouder. Op 3000 meter daalt het kwik naar -15 tot -20 graden.

Sneeuwval houdt aanWoensdag lijkt een mooie dag te gaan worden in de Alpen en is het genieten geblazen op de piste. De wind neemt af en de temperaturen zijn prima. In de nacht naar donderdag neemt de bewolking en de wind opnieuw toe wat wordt gevolgd door sneeuwval. Eerst is dit alleen het geval in de Franse Alpen en het westen van Zwitserland. Later bereikt deze storing ook de rest van het Alpengebied. Pas vrijdagochtend trekt het sneeuwgebied via de skigebieden in het oosten van Oostenrijk weg. Opnieuw kan er zo'n 25 centimeter verse sneeuw vallen. Vrijdag later op de dag wordt het beter weer maar niet al te veel later kondigt een nieuwe storing zich alweer aan.

[LINK205969]

Gerelateerde artikelen