Sneeuwhoogten weblogDe afgelopen tijd is het zeer zacht geweest in de Alpen. De maximumtemperaturen kwamen daarbij vaak ver boven de 20 graden uit. De sneeuw heeft het daardoor zwaar gehad en dat kwam niet ten goede voor de pistes. De weerkaarten laten op dit moment gematigde temperaturen zien voor de Paasdagen. De vorstgrens daalt en er is al kans op sneeuw rond de 1200 meter. Er wordt de aankomende dagen neerslag verwacht, maar een dik pak sneeuw zal niet vallen. Het blijft slechts bij enkele centimeters.

Het blijft zacht de komende dagenOm de meeste plaatsen is het tot het weekend behoorlijk zacht. In Zwitserland en Oostenrijk ligt de maximumtemperatuur tussen de 15 en 20 graden. Vandaag kan men zonnige perioden verwachten die worden afgewisseld met bewolking. Vanaf morgen kunnen de noordflanken van de Alpen rond het middaguur neerslag verwachten. Daarbij valt de meeste neerslag in Oostenrijk. In Zwitserland blijft het op de meeste plaatsen droog. De meeste sneeuw valt boven de 1700 meter. Op vrijdag komt het zonnetje steeds meer door en klaart het langzamerhand op. Door een westenwind kan de temperatuur dan oplopen tot 16 à 18 graden. In het zuidwesten van Zwitserland is het zelfs zo zonnig dat de 20 graden weer kan worden aangetikt.

Sneeuw tijdens PasenTijdens het Paasweekend is het wisselvallig weer. Op zaterdag ontstaan er buien door een noordwestenwind. Er kan dan sneeuw vallen boven de 1500 graden. Zondag begint bewolkt, maar naarmate de dag vordert, wordt het steeds zonniger. Wel kan er lokaal een bui vallen. Daarbij daalt de sneeuwvalgrens naar 1200 meter. Op maandag wordt het weer warmer en stijgt ook de sneeuwvalgrens.

Is de winter al voorbij?Officieel is de winter voorbij, maar toch houden de weerkaarten het spannend. Er zijn signalen voor volgende week die laten zien dat er mogelijkerwijs een noordwestelijke stroming in aantocht is. Als dat zo is, dan wordt koude lucht aangevoerd en neemt de kans op sneeuw toe in de Alpen. Of dat werkelijk gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar de mogelijkheid is er.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel