Sneeuwhoogten weblogDe afgelopen dagen was het behoorlijk zonnig in het Alpengebied. Bovendien was het ijzig koud, waardoor de pistes er fantastisch bij lagen. De komende dagen neemt de neerslagkans toe en gaat het sneeuwen en regenen. Voor volgende week is de weersverwachting nog onzeker. Er zijn modellen die stabiel weer voorspellen, maar er is ook kans op een wisselvalliger weertype.

Sneeuw en regen vanuit het westen

Morgen neemt in de loop van de dag vanuit het westen de bewolking toe en begint het in Frankrijk en Zwitserland met sneeuwen. In Oostenrijk kan grote delen van de dag nog prima geskied worden. Ook hier gaat het later op de dag sneeuwen. Zoals wel vaker gaat de verse sneeuw voorbij aan de zuidflank. Ook vrijdag moet je in de Dolomieten zijn om te profiteren van de beste omstandigheden. In Oostenrijk en Zwitserland overheerst nog altijd de bewolking en kan het flink sneeuwen. Door de aanvoer van zachtere lucht stijgt de nulgradengrens naar 1000 meter en kan het op veel plaatsen ook gaan regenen.

Zacht weekend met de nodige neerslagOok tijdens het weekend is er nog sprake van hardnekkige bewolking. Het is vrij zacht en in de loop van zaterdag neemt de kans op regen en sneeuw vanuit het westen weer toe. De sneeuwvalgrens schommelt tussen de 700 en 1200 meter. Wie van de zon wil genieten kan het beste uitwijken naar het oosten van Oostenrijk. In Karinthië en Oost-Tirol laat de zon zich het meeste zien.

Weer tijdens de voorjaarsvakantie

De weersverwachting voor de voorjaarsvakantie is onzeker. De diverse modellen geven geen eenduidig beeld over het te verwachten weer. Het zou wel droog en koud kunnen worden, als een stukje wisselvalliger. In het Sauerland zijn de omstandigheden om te skiën ook nog altijd prima. De temperatuur in Winterberg en Willingen is laag en vrijwel alle pistes zijn geopend.

[LINK230698]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel