Sneeuwhoogten weblogOp dit moment is het enorm zonnig in de Alpen door een hogedrukgebied. Dat geldt met name tot het weekend, want daarna zorgt een westelijke stroming voor storingen boven de Alpenlanden. Wat resulteert in bewolking en neerslag. In de dalen zal het met name gaan regenen, maar boven de 1500 meter kan sneeuw vallen. De temperaturen liggen hoog tot het weekend en zeker in het dal kan de temperatuur oplopen tot 15 à 20 graden. De vorstgrens ligt in veel gevallen boven de 2500 meter.

Zacht en veel zonVandaag kunnen sommige dalen te maken krijgen met hochnebel, maar dat lost in de loop van de dag geleidelijk op. Het is overal zeer zonnig, alleen kunnen er in Oostenrijk vanuit het westen wat wolkenvelden voorbij trekken. Er is kans op neerslag, maar die is echter ontzettend klein. Rond de middag verdwijnt de kans op neerslag. De vorstgrens ligt tussen de 2500 en 2800 meter en de temperatuur ligt ver boven de 10 graden onder de 1500 meter. Door het sterke hogedrukgebied staat er weinig wind.

Zonnig op donderdag en vrijdagOok de komende twee dagen is er nog maar weinig verandering te zien in het weerbeeld. Op donderdag schijnt de zon volop en er is geen kans op enkele vorm van neerslag. De temperatuur blijft zeer hoog en ligt minimaal tussen de 10 en 15 graden. In de loop van vrijdag komt daar verandering in. Geleidelijk aan komt er vanuit het westen steeds meer middelhoge en hoge bewolking opzetten. Ook gaat er neerslag vallen, maar dat is pas aan het einde van de dag.

Veel wolken en neerslag dit weekendIn het weekend is het weerbeeld wisselvallig. De Alpenlanden krijgen met veel bewolking te maken en daarbij valt zo nu en dan neerslag. In de dalen is dat in de vorm van regen, maar vanaf 1800 meter kan het ook gaan sneeuwen. Daarbij ligt de nadruk op de zuidwestkant, dus Zwitserland, de kantons Wallis en Tessin en de Franse Alpen. Daar kan tussen de 10 en 20 centimeter sneeuw vallen. Die kans neemt verder naar het oosten steeds meer af. In Oostenrijk valt een stuk minder en moeten we blij zijn met 5 tot 10 centimeter verse sneeuw. Wel is de sneeuwgrens hier een stuk lager, namelijk 1600 meter.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel