Sneeuwhoogten weblogGister veel zon in de Alpen met name in het centrale deel want in het oosten van Oostenrijk en in Frankrijk kwam nog wel bewolking voor. De wolken in Frankrijk horen bij een storing die nu overtrekt. De storing die nu overtrekt zorgt voor sneeuwval op sommige plaatsen al zijn de hoeveelheden niet schokkend groot en het klaart van het westen uit al geleidelijk aan op.

Nog meer sneeuw

Vandaag in het zuiden van Frankrijk wat zon, iets naar het noorden wat sneeuwval, maar het klaart aan het eind van de dag geleidelijk aan op. Die opklaringen bereiken Zwitserland pas in de avonduren, in Zwitserland kan er vandaag 5 tot 10 cm sneeuw vallen. In Italië ligt de temperatuur rond de het vriespunt, zo hebben de laagst gelegen delen kans op regen. In Oostenrijk geen zon, hier en daar wat sneeuwval.

Veel zon

Zaterdag trekt de bewolking bijna helemaal weg, hier en daar nog een klein beetje neerslag. Wel kans op nevel, vooral in de dalen. Zondag veel zon in de alpen, alleen in Italië en Oostenrijk kans op een kleine sneeuw bui.

Gerelateerde artikelen