Sneeuwhoogten weblogEen storing met wolken en sneeuw trekt richting de Alpen. De Franse Alpen en Zwitserland krijgen vandaag al wel met de wolkenvelden te maken, maar de eerste neerslag valt pas tegen of in de avond. Tot die tijd is het nog prima weer op de pistes, met vooral een goede sneeuwkwaliteit boven de 2000m. Ook in de Duitse Alpen, Oostenrijk en Italië zijn de omstandigheden vandaag heerlijk. Genieten dus van mooie afdalingen.

Tot 50 cm verse sneeuwZodra het vanavond begint te sneeuwen houdt de sneeuwval aan tot mogelijk vrijdagavond. Er valt zo'n 5 tot 20 cm waarbij de sneeuwvalgrens in de loop van vrijdag daalt tot in het dal. In het noorden van de Franse Alpen en westen van Zwitserland kan zelfs 30 tot 50 cm vallen.

Zaterdag droog

Zaterdag overdag blijft het droog, prima weer dus om met de auto naar huis te rijden of juist van Nederland naar de bergen te gaan. In de avond en nacht naar zondag staat weer nieuwe sneeuwval op het programma. Ook zondag blijft het her en der sneeuwen in het Alpengebied. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens rond tussen 400 en 700m.

Gerelateerde artikelen