Sneeuwhoogten weblogAls je kijkt naar de webcams van de skigebieden dan zie je met name groen en bruin. Op de hoogste toppen ligt her en der nog wat wit maar de Alpen zijn duidelijk klaar voor een heerlijke wandelvakantie in de zomer. Nou zijn er natuurlijk een aantal wintersport diehards die ook in de zomer graag met de latten de sneeuw op willen. Gelukkig is het niet overal zo groen als het lijkt en zijn er meerdere gletsjers om op te skiën! Onze collega Miranda heeft afgelopen week in Stubai kunnen genieten van heerlijk weer en prachtige sneeuw.

Zwitserland

Vlakbij Gstaad ligt de Glacier 3000, in de zomer geopend van 5 mei tot en met 5 oktober van 9 tot 17 uur. Ook de alpine Coaster is dagelijks geopend in de zomer! De pistes zijn een dag toegankelijk voor CHF61,- (ongeveer €50,-). In Zermatt is het mogelijk om van 4 mei tot en met 19 oktober te skiën in de Matterhorn Glacier Paradise. De liften hebben wisselende openingstijden maar zijn de hele dag open. Een skipas kost CHF 82,- (ongeveer €66,-) voor 1 dag.

FrankrijkVan 21 juni tot en met 20 augustus kan er in de ochtend geskied worden op Les Deux Alpes. Er zijn 8 pistes geopend en een funpark. Voor €37,50 kan je een dag skiën tussen 7.15 en 12.30. Een andere prachtige locatie in frankrijk is Tignes. Op de Grande Motte is het mogelijk om in de zomer te skiën. De gletsjer is open van 21 juni tot en met 3 augustus. Aangezien de sneeuwkwaliteit in de ochtend het beste is is het ook hier mogelijk om tussen 7.15 en 13.00 uur te skiën voor €34.- per dag.OostenrijkIn Oostenrijk is het mogelijk om in de zomer op de Kitzsteinhorn te genieten van de sneeuw tussen 27 juni en 20 juli. Afhankelijk van het weer en de sneeuwcondities zijn er 6 liften open tussen 8 en 5 en heb je een hele dag toegang voor €36,50. Zo’n 180 kilometer ten westen van Kaprun ligt de Stubaier Gletscher. Voor €35,70 per dag kan er op de Stubaier Gletscher geskied worden tussen 5 mei en 4 juli. Miranda kon hier afgelopen week geen nee tegen zeggen tijdens haar reis naar Oostenrijk en heeft een dag genoten van de witte pistes, blauwe lucht én apfelstrudel met vanillesaus!Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel