Sneeuwhoogten weblog



Pasen staat voor de deur, de bloemknoppen komen te voorschijn en de koeien zijn naar buiten. De lente is begonnen! Maar dit betekend natuurlijk niet dat er niet meer geskied kan worden. Gisteren is er op sommige plaatsen 50 á 60 centimeter prachtige sneeuw gevallen. Wie wil er nou niet genieten van zoveel verse sneeuw? Om je een handje te helpen heb ik een aantal webcambeelden voor je op een rijtje gezet. Voor het weer van de komende dagen kan je onder aan de weblog het videoweer bekijken!

Oostenrijk



In Oostenrijk is het vandaag erg bewolkt en valt er een lichte tot matige hoeveelheid sneeuw. In Ischgl ligt er op het moment 120 cm sneeuw op de berg en met een beetje geluk neemt dit vandaag toe.



Frankijk



Vandaag is het overwegend droog en op sommige plaatsen breekt de zon door. In het noorden van de Franse Alpen kan er nog wat sneeuw vallen her en der. Voor meer dan 2 meter sneeuw moet je in Serre-Chevalier zijn.



Zwitserland



In Lenzerheide ben je verzekerd van een witte vakantie met 100 centimeter in het dal en 125 centimeter op de berg. In het oosten van Zwitserland gaat er zo'n 5 á 10 centimeter sneeuw vallen, in de rest van het land is het bewolkt.



[LINK203433]

Afgelopen dagen is er een flinke pak sneeuw gevallen, wisselend van 10 tot wel 60 centimeter! Vandaag kan er op sommige plaatsen flink wat sneeuw vallen, maar dit houdt in de loop van de dag weer op. Vanavond is het om de meeste plaatsen droog en trekt de bewolking langzaam weg. Dit zorgt morgen voor een overwegend droge dag en de zon breekt zo nu en dan door. In Frankrijk neemt de bewolking helaas weer toe en kan het in de loop van de middag weer gaan sneeuwen.



[LINK203429]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel