Sneeuwhoogten weblogIn het Alpengebied was het gister een fraaie dag, het was zonnig in veel skigebieden. De bewolking overheerste op een paar plaatsen, maar neerslag viel er amper. Dat geldt vandaag niet voor de Alpen. Een zwakke storing van west naar oost zorgt voor slechte condities in de skigebieden. Morgen is het beter, dan is het de beste skidag van de komende dagen. Vrijdag gaat het opnieuw sneeuwen. Ook zaterdag is er kans op sneeuwval.

Vandaag wisselvallig weer

In de Franse Alpen is er vandaag veel bewolking en valt er van tijd tot tijd sneeuw. In de loop van de dag wordt het beter, De omstandigheden op de piste het best. In Zwitserland wordt het in de loop van de middag ook beter, dat kan vooral in Graubünden, Wallis en Tessin pas tegen de avond zijn. Er kan 10 tot 20 cm sneeuw vallen. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1.000 m. In de Italiaanse Alpen ligt de sneeuwvalgrens tussen de 1.200 en 1.400 meter, daarboven zijn de condities slecht en daaronder valt regen. Dat geldt ook voor een groot deel van Oostenrijk, hoog in de bergen periode met sneeuw en grijze omstandigheden, en onder de 1.200 m valt er regen.

Morgen perfect skiweer

Morgen is het grotendeels overal droog. In de ochtend trekt de sneeuw in Oostenrijk vrij snel weg en zijn perioden met veel zon. De temperatuur gaat iets naar beneden. Vrijdag komt er opnieuw een sneeuwstoring, dat begint eerst op 1.000 meter hoogte met sneeuwval maar daalt daarna tot in het dal. Op sommige plaatsen kan er zo’n 10 tot 20 cm sneeuw vallen. Zaterdagochtend valt er lokaal nog wat sneeuw.[LINK203140]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel