Sneeuwhoogten weblog

hondenslee wintersport

Finland is een redelijk onontdekte wintersportbestemming die de laatste jaren steeds meer nieuwsgierige Nederlanders aantrekt. Een wintersport in Finland is een andere ervaring dan een weekje skiën in Frankrijk of Oostenrijk. Geen bruisende après-ski, maar ontspannen in de Finse sauna en genieten van heel veel natuurschoon. Wij vertellen je graag meer over deze unieke wintersportbestemming.

Skiën in Finland

Wintersporten in Finland is anders dan een wintersport in de Alpen. Zo staat langlaufen hier op de eerste plaats en zijn de bergen niet al te hoog. Het maken van lange tochten is als skiër niet mogelijk, want de pistes overbruggen weinig hoogteverschil. Er valt meer dan genoeg sneeuw, waardoor deze bestemming zeer sneeuwzeker is. De skigebieden liggen voornamelijk in het noorden van Finland. Het grootste skigebied is Ylläs, met zo'n 50 kilometer aan pistes. Ook de skigebieden van Ruka en Levi zijn populair. Er zijn veel funparks te vinden voor de freestylers onder ons en de pistes lopen door een adembenemend landschap. Zorgverzekering vergelijken voordat je vertrekt is een must, want via de basisverzekering worden sommige kosten in het buitenland niet vergoed.

Sneeuwzekerheid Finland

Je hoeft je zeker niet druk te maken over sneeuwhoogtes wanneer je jouw wintersport naar Finland boekt. De bergen komen niet boven de 1.000 meter uit, maar door de noordelijke ligging ligt hier iedere winter een dik pak sneeuw. De noordelijke ligging van het land zorgt er ook voor dat de buitentemperaturen doorgaans ver onder het vriespunt liggen. Zorg dus echt voor goede en warme skikleding en pak een paar extra dikke truien in. De zon komt nauwelijks boven de horizon uit tussen november en januari, maar er is wel degelijk voldoende daglicht. Samen met de maan en sneeuw zorgt de zon voor een blauw-paarsachtig licht, voor een sprookjesachtige sfeer. Ook heb je in deze periode een grote kans om het noorderlicht te zien.

Andere activiteiten in Finland

Wat een wintersport in Finland zo bijzonder maakt, is dat het veel meer is dan alleen langlaufen, skiën of snowboarden. Er valt ook buiten de pistes meer dan genoeg te beleven. Verken de omgeving bijvoorbeeld per sneeuwscooter of maak een onvergetelijke tocht met sledehonden. Ook moet je een bezoekje brengen aan een authentieke rendierfarm. 's Avonds ontspan je met een glaasje glühwein rondom het haardvuur of duik je de Finse sauna in om je spieren tot rust te laten komen. Voor liefhebbers van de après-ski is Finland niet de juiste bestemming. Hier geen hossen op de skischoenen met schnapps maar een rustig avondje in je eigen accommodatie. Daarnaast is alcohol zeer prijzig in Finland. Wel kun je hier heerlijk uitgebreid dineren na een dagje op de latten.

hondenslee wintersport image widget

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel