Sneeuwhoogten weblog

telefoon wintersport


Je maakt de wintersport nóg leuker door je eigen resultaten te tracken. Waar ben je allemaal geweest? Hoeveel kilometers heb jij tijdens de wintersport afgelegd en hoe snel raas jij de pistes af? Met deze drie apps voor iOs track je jouw ski- en snowboardactiviteiten op je iPhone of Apple Watch. Nog even sim only vergelijken en je bent er klaar voor!

iPhone of Apple Watch

Het prettige van deze apps is dat je ze zowel op je telefoon als op je Apple Watch kunt gebruiken. Deze is onder andere uitgerust met een barometrische hoogtemeter waardoor het horloge zeer nauwkeurig de verbrande calorieën, het aantal gedaalde meters en je snelheid kan meten.

Slopes

Slopes is een strak ontworpen app die uitstekend draait op iOs. Met je Apple Watch wissel je eenvoudig tussen de verschillende weergaven door aan de digitale kroon te draaien. Hiermee check je onder andere jouw topsnelheid, de verstreken tijd en hoeveel afstand je hebt afgelegd, zowel verticaal als horizontaal. Sta je even stil om op adem te komen of om even op te warmen met een warme chocomel? Dan gaat de app automatisch in pauzestand. Je hoeft dus niet heel de tijd je handschoenen uit te doen om op het scherm te tikken. Extra makkelijk: Slopes wordt ondersteunt door Siri. Je kunt dus ook met voice commands de applicatie bedienen. Slopes werkt samen met jouw Activiteiten-app zodat ook je calorieën- en workoutringen gevuld worden na het snowboarden of skiën.

Ski Tracks

Door gebruik te maken van Ski Tracks is geen mobiele data vereist, dus als je alleen je Apple watch gebruikt kun je jouw telefoon thuis laten liggen als je wilt. Deze app is zeer populair voor de iPhone en ook al een aantal jaar verkrijgbaar voor watchOS. Je kunt vijf workouts in de sneeuw instellen: wandelen, skiën, snowboarden, langlaufen en fietsen. Bij iedere work-out meet je jouw hartslag, de snelheid, verbruikte calorieën en afgelegde afstand. Er is alleen een betaalde versie van de app verkrijgbaar.

Snoww

Snoww is een sociale ski-tracking-app waarmee je niet alleen je eigen prestaties tracks, maar ook je vrienden kunt volgen en essentiële skistatistieken kunt vergelijken, of kunt concurreren met andere skiërs en snowboarders om je weg naar de top van het klassement van je berg te beklimmen. Je ziet in real time waar jouw vrienden mee bezig zijn en kunt ook hun locatie zien. Handig als je ze uit het oog bent verloren! Daarnaast houdt de app jouw eigen snelheid, afstand, gemaakte uren en aantal runs bij. Na je dagje op de slopes vind je jouw scores terug in allerlei klassementen in de app. Vergelijk jezelf bijvoorbeeld met lokale gebruikers, of je nu in Noorwegen op wintersport bent of Frankrijk, je vrienden, je familie en verdien virtuele trofeeën. Als jij graag een wedstrijdelement aan de sport toevoegt, is dit een onmisbare app.

telefoon wintersport image widget

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel