Sneeuwhoogten weblog

vervoer naar wintersport


Er zijn verschillende manieren om jouw wintersportbestemming in de Alpen te bereiken. Zo zijn de meeste plekken goed te bereiken met de trein en het vliegtuig, evenals met de bus en auto. Iedere vervoersvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen die we in dit artikel zullen bespreken.

Met de auto op wintersport

Voor veel mensen is dit de meest logische manier om naar de wintersportbestemming te reizen. Met een auto profiteer je van vrijheid en flexibiliteit, want je kunt jouw reis zelf indelen en veel spullen meenemen. Je moet wel het een en ander voorbereiden wanneer je met de auto op wintersport gaat. Zo moet je de verzekering van je auto checken om er zeker van te zijn dat je ook in het buitenland gedekt bent, heb je winterbanden en sneeuwkettingen nodig en vaak ook een vignet. Hou ook rekening met files onderweg. Hierdoor kun je veel vertraging oplopen. Mocht je onderweg pech krijgen kan het even duren voor er een hulpdienst arriveert. Neem dus ook altijd dekentjes en kussens mee voor onderweg, zodat je je goed warm kunt houden als de auto uitvalt.

auto naar wintersport


Vliegtuig

De laatste jaren is het vliegtuig steeds populairder geworden als vervoersmiddel naar de wintersport. Je vliegt rechtstreeks naar de Alpen vanaf diverse Nederlandse luchthavens. Vaak sta je na een korte transfer al in het skigebied. Dit scheelt je veel tijd, wat mooi meegenomen is als je maar een (mid)week op wintersport gaat. Een nadeel van reizen met het vliegtuig is dat je maar weinig bagage mee kunt nemen of veel bij moet betalen om al je spullen mee te nemen. Ook duurt het reizen van deur tot deur altijd nog best lang doordat je veel moet wachten bij de paspoortcontrole en voor het inchecken.

Trein

Met de trein op wintersport? Dan kies je voor een ontspannen vorm van reizen. Zo kun je 's nachts op de trein stappen zodat je 's ochtends al in de sneeuw staat en geen slaap hoeft te verliezen. Natuurlijk kun je ook de gezelligheid van de bar opzoeken in de trein. Zo kom jij al helemaal in de après-ski stemming. Er zijn verschillende skidorpen in de Alpen die een eigen station hebben. Voor de laatste paar kilometers kan het zijn dat je een taxi moet pakken.

Bus

Tenslotte kun je er nog voor kiezen om met de bus op wintersport te gaan. Vaak rijdt de bus 's nachts, zodat je gewoon kunt slapen terwijl je naar jouw bestemming wordt gebracht. Een busreis duurt lang, maar daar staat tegenover dat dit een zeer goedkope manier van reizen is.

bus naar wintersport


Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel