Sneeuwhoogten weblog



De regio’s van Tirol hebben iedere wintersporter iets te bieden. De veelzijdigheid van Oostenrijks populairste wintersportregio is onovertroffen. Zowel fanatieke skiërs als rustzoekers vinden hier de voorwaarden voor een geslaagde vakantie. Jong en oud voelen zich thuis te midden van het prachtige wintersportlandschap. In dit weblog maak je kennis met de diverse regio’s in Tirol en ontdek je welke het beste bij jou past. Langlaufen rond de Achensee of je onder dompelen in de après-ski van St. Anton? Tirol heeft iedere wintersporter iets te bieden.

Skiplezier voor iedereen

Ieder type skiër kan zich vermaken op de pistes van Tirol. Zowel beginners als gevorderden vinden hier de uitdaging die zij zoeken. De SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental in de [LINK201610] is een van de mooiste skigebieden van Tirol en tevens de grootste van Oostenrijk. Met bijna 300 kilometer aan pistes is dit een ideaal gebied om lange dagtochten te skiën. De Arlberg bij St. Anton heeft een freeride naam hoog te houden, off-piste skiën is hier uitstekend mogelijk. De Silvretta Arena in Ischgl is ook een groot skigebied maar heeft als voordeel dat hier ook een zeer gezellige après-ski cultuur heerst.

Tal van langlaufregio’s



Langlaufers vinden in Tirol loipes om van te dromen. De regio is rijk aan honderden kilometers aan loipes die dwars door de ongerepte natuur lopen. Zo zijn de [LINK201605], het [LINK201606] en het [LINK201607] al jaren geliefde bestemmingen voor langlaufers. De Achensee, het grootste meer van Tirol, beschikt over een langlaufaanbod van meer dan 200 kilometer aan loipes. Het Tannheimer Tal doet hier weinig voor onder en heeft als hoogtepunt de 12 kilometer lange loipe door het Naturschutzgebiet Vilsalpsee. Het Pillerseetal is een internationale langlaufregio aangezien Hochfilzen, een plaats in deze regio, ieder jaar weer een biatlon-wereldbekerwedstrijd organiseert.

Ook families voelen zich thuis in Tirol

Families kunnen met een gerust hart afreizen naar Tirol. In tal van skigebieden en regio’s krijgen de allerkleinste gasten de extra aandacht die ze verdienen. Speciale arrangementen, kinderkorting, skischolen van topniveau en kinderlanden zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Een regio waarop dit zeker van toepassing is, is het [LINK201608]. In het familieskigebied Fendels vind je een mix van uitdagende en eenvoudige pistes waar het hele gezin zich mee kan vermaken. Ook de compacte skigebieden rond de Achensee zijn een ideaal uitgangspunt voor families. De [LINK201609] in het noordwesten van Tirol heeft zich al jarenlang geleden onderscheiden als wintersportregio waar kinderen de eerste viool spelen.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau



De voornaamste reden waarom wintersporters naar Tirol trekken blijft echter de uitstekende ski-omstandigheden. Te midden van het imposante berglandschap liggen tal van skigebieden waar iedere skiër zich kan vermaken. Groot of klein, familievriendelijk of freeride-waardig, skigebieden zijn er in alle formaten en types. Kies bijvoorbeeld voor [LINK201611] met de dorpen dorpen Oberau - Mühltal, Auffach en Thierbach waar vorig jaar het nieuwe skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is ontstaan. Door de aanleg van een nieuwe lift zijn beide dalen op elkaar aangesloten en is een skigebied met 145 kilometer aan pistes ontstaan.

[LINK201612]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel