Sneeuwhoogten weblogVanaf volgend seizoen zal het skigebied van Arosa uitgebreid worden door de plaatsing van een nieuwe gondel, de zogenaamde Oost-West-verbinding. Deze lift zal de skigebieden van Arosa en Lenzerheide met elkaar verbinden, wat zal resulteren in een totale hoeveelheid pistes van maar liefst 225 km!

Haken en ogenDe beslissing om de nieuwe lift te plaatsen is echter niet van de ene op de andere dag genomen, de Raad van de Lenzerheider Bergbahnen (LBB) heeft na jaren van overleg met verschillende milieuorganisaties zoals Pro Natura Graubünden en Stichting Behoud Landschap Zwitserland een overeenkomst weten te sluiten. Het laatste obstakel om de verbinding te realiseren was een akkoord tussen de LBB en de Alpen Mountain Wilderness Protection Agency. Deze laatste bekritiseerde met name de landschappelijke en ecologische beperkingen in het Urdental. Uiteindelijk is het besluit gemaakt om, in plaats van het oorspronkelijke plan om een stoeltjeslift te bouwen, het gebied te verbinden door middel van een gondel.

Wat betekent dit voor het skigebied?De nieuwe gondel zal de Hörnli in Arosa verbinden met de Parpaner Schwarzhorn in Lenzerheide. Dit betekent dat vanaf december 2013, het skigebied Arosa-Lenzerheide 225 kilometer aan pistes zal omvatten. Hiermee zal het behoren tot de grootste skigebieden van Zwitserland.

Kosten

Aan de bouw van deze nieuwe verbinding is natuurlijk ook een kostenplaatje verbonden. De uitbreiding van de skigebieden zal maar liefst 35 miljoen Frank gaan kosten, oftewel ruim 28 miljoen euro.

Dubbel zoveel skiplezier

Hier tegenover staat wel dat het skigebied van Arosa naar schatting vanaf december 2013 meer dan vier keer zo groot wordt, terwijl het skigebied van Lenzerheide met 60 km pistes wordt uitgebreid. Meer dan genoeg reden om volgend jaar eens een bezoekje te brengen aan het ‘nieuwe’ skigebied, denk je niet?

Ben jij van plan het nieuwe skigebied te bezoeken aankomende winter? Let us know!

Gerelateerde artikelen