Sneeuwhoogten weblogGisteren was het in een groot deel van de Alpen schitterend weer, alleen de temperatuur was aan de hoge kant. Boven de 2500 meter bleef de sneeuwkwaliteit goed. Dat geldt ook voor de komende dagen, ook dan bevinden de Alpen zich in de zachte lucht. De koude lucht die in Duitsland zit bereikt woensdag pas het Alpengebied. Er trekt wel af en toe een storing over, dat betekent dus van tijd tot tijd sneeuw.

Flinke dooi onder de 2500m

Vandaag zijn er in de Franse Alpen zonnige periodes, het is grotendeels droog met alleen in noorden een enkel sneeuwbuitje. In Zwitserland is er meer kans op sneeuwbuien, de temperatuur is daar ook een stukje hoger. Dat betekent dat het vooral aan de noordflanken behoorlijk dooit boven de 1500 meter. Boven 2500 meter zijn de omstandigheden wel goed, alleen het zicht is af en toe wat minder. Italië heeft ook hoge temperaturen en in Oostenrijk is ook pas goede sneeuw boven de 2500 meter.

Langzaam meer sneeuw

Morgen is er meer bewolking dan vandaag, ook valt er vaker wat neerslag. De hoeveelheden stellen nog niet zo heel veel voor. Op een enkele plek 5 cm verse sneeuw boven de 2500 meter. Woensdag overheerst de bewolking, het wordt een slechte dag om te wintersporten. Lange tijd regen en sneeuw. De sneeuwval grens daalt daarna geleidelijk naar 1800 meter.

Gerelateerde artikelen