Sneeuwhoogten weblogNiet alleen in Nederland wordt het de komende dagen kouder. Ook de Alpen zien de temperatuur dalen. Goed nieuws voor iedereen die volgende week gaat skiën.De koude lucht bereikt de Alpen waarschijnlijk vanaf maandag. Dinsdag en woensdag zet de daling door waardoor de vorstgrens tussen 300 en 600 meter komt te liggen.

Zachte lucht tot zondagTot en met zondag bevinden de Alpen zich echter nog in de relatief zachte lucht. De dooigrens ligt elke middag tussen de 2000 en 2500 meter. Boven die hoogte blijven de pistes prima, maar onder de 2000 meter wordt de sneeuw behoorlijk papperig. Onder de 1000 meter is zelfs sprake van stevige dooi. Alleen aan de Italiaanse kant van de bergen blijft de dooigrens ’s middags rond 800 tot 1200 meter hoogte liggen.

Wat nieuwe sneeuwvvalWolken en lichte sneeuw of regen bevinden zich vandaag en morgen vooral in de Franse en Italiaanse Alpen. Ook in Wallis en Tessin is het geregeld bewolkt met soms wat neerslag. Morgen in de loop van de dag gaat het boven de 2000 meter harder sneeuwen. Al met al kan er in de Franse Alpen en het Italiaanse Aosta zo’n 10 tot 30 cm verse sneeuw vallen. Elders is het meestal minder dan 10 cm. Een groot deel van Oostenrijk en de Duitse Alpen houden het vandaag en morgen droog en bovendien schijnt de zon geregeld.

Zon vanuit het westen

Zaterdagochtend valt op een enkele plek wat regen of sneeuw, maar veel stelt het niet voor. Later op de dag gaat het boven de 1700m harder sneeuwen, vooral weer in de Franse Alpen, maar dit keer ook in Zwitserland en Oostenrijk Zondag trekken de sneeuwbuien oostwaarts en wordt het met name in Frankrijk en Zwitserland zonniger.

Gerelateerde artikelen