Sneeuwhoogten weblogEén voor één beginnen de gletsjers hun liften weer te laten draaien. De opening van de Stubaier Gletsjer staat gepland voor eind september. Met 110 kilometer aan piste beschikt het Stubaital over de grootste gletsjer van Oostenrijk. Als je hier op de piste staat, heb je niet het idee dat je op een gletsjer skiet. De Stubaier Gletsjer is een volwaardig skigebied waar zowel beginners als gevorderden zich thuis voelen. Freestylers vinden in de Moreboards Stubai Zoo talloze obstakels om hun kunsten op te vertonen.

Veelzijdig piste-aanbod

Je bereikt de Stubaier Gletsjer door in het dal de gondel richting Gamsgarten te nemen. Vroeg in het seizoen is dit vaak het punt, 2620 meter, tot waar afdalen mogelijk is. Vervolgens ligt er een heerlijk skigebied aan je voeten met een veelzijdig piste-aanbod. Van brede, blauwe afdaling tot uitdagende zwarte piste, iedere skiër vindt hier voldoende uitdaging. Het skigebied is behoorlijk wijds en overbrugt voldoende hoogteverschil zodat je niet al te snel weer in de skilift plaats moet nemen.

Verwaarloosbare wachttijden

Houd er vroeg in het wintersportseizoen rekening mee dat je niet de enige bent op de Stubaier Gletsjer. Er komen veel dagjesmensen uit de omgeving van München (vanwege de bereikbaarheid) en ook skiteams weten de weg naar deze prachtige gletsjer te vinden. Laat je hier echter niet door afschrikken, de wachttijden zijn verwaarloosbaar. En eenmaal op de piste zie je al die mensen niet meer terug. Alleen aan het eind van de middag, wanneer de dalafdaling nog gesloten is, kan het druk zijn bij de lift terug richting het dal.

Top of TyrolDe Top of Tyrol vormt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je bezoek aan de Stubaier Gletsjer. Het zwevende uitkijkplatform op 3210 meter biedt een majestueus uitzicht over onder meer de Stubaier- en de Ötztaler Alpen. In de verte zijn zelfs de Dolomieten te zien! Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees want het platform zweeft maar liefst 9 meter boven de grond.

Moreboards Stubai Zoo

De Moreboards Stubai Zoo heeft zich binnen enkele jaren opgewerkt tot één van de uitdagendste snowparks in de Alpen. Het uitgebreide funpark ligt verscholen aan de buitenzijde van de gletsjer en beschikt over ieder denkbare obstakel. Kickers, boxen, rails en een halfpipe zijn allemaal aanwezig. Echte fanatieke freestylers moeten aanwezig zijn bij de openingsparty van het park van 19 tot 21 oktober 2012. Er zijn dan diverse wedstrijden, workshops, testmogelijkheden en optredens.

Nieuw in 2012/2013De Stubaier Gletsjer heeft ook weer enkele vernieuwingen gepland voor komend wintersportseizoen. Zo vertrekt er vanaf Gamsgarten een gloednieuwe 8-persoons stoeltjeslift die wintersporters afzet op de Rotadlkopf. Ook is er een lift gebouwd die reikt tot net onder de top van de 3225 meter hoge Daunkopf. De nieuwe lift ontsluit slechts één piste maar niet zomaar één. De zwarte afdaling 22 zal garant staan voor verzuurde bovenbenen!

[LINK200146]

Gerelateerde artikelen