Sneeuwhoogten weblog(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)

De Italiaanse regio Zuid-Tirol nemen we deze winter op Sneeuwhoogten.nl onder de loep. Al eerder heb je kunnen lezen over Alta Badia en Val Gardena, Obereggen en Carezza. Vandaag is de Seiser Alm aan de beurt. Dit geliefde skigebied bevindt zich op de grootste bergweide van Europa en biedt naast heerlijke pistes en knusse berghutten een prachtig uitzicht op de indrukwekkende bergwereld van de Dolomieten. In dit weblog nemen we deze skibestemming onder de loep en vertellen we je meer over Zuid-Tirol.

Zuid-Tirol: ‘La Dolce Vita’ op en naast de piste

Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie in Italië. Het ‘La Dolce Vita’ gevoel is overal te ervaren, zelfs op de piste. Je vindt hier de ideale mix tussen de alpine en mediterrane cultuur en een heerlijke keuken vol culinaire hoogstandjes. De zon schijnt maar liefst 300 dagen per jaar en de machtige bergtoppen van de op de UNESCO-Werelderfgoedlijst opgenomen Dolomieten zijn nooit ver weg.

Seiser Alm: de grootste bergweide in Europa

De Seiser Alm is met een oppervlakte van 56 m2 de grootste bergweide in Europa. Het hele jaar door komen sportievelingen hier naartoe om van de prachtige natuur en vele activiteiten te genieten. De alm is onderdeel van Natuurpark Sciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten en biedt onder andere uitzicht op de bergtoppen van de Sassolungo (Langkofel), Sassopiatto (Plattkofel), Schlern (Sciliar) en Rosengarten (Catinaccio). Skiën te midden van deze prachtige bergwereld is een bijzondere ervaring. Het skigebied van Seiser Alm/Val Gardena beschikt over 175 km aan pistes en wordt ontsloten door 80 liften. Dat maakt dit het grootste skigebied van de Dolomiti Superski. Het skigebied is dit seizoen geopend van 6 december 2018 tot 7 april 2019.

skiën seiser alm
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)

Ski de Sellaronda en de Seiser Alm Ronda

Eén van de meest bekende skitochten in de Alpen is de Sellaronda. De tocht is 40 km lang en neemt je mee rondom het indrukwekkende Sellamassief. Deze kun je met de klok mee en tegen de klok in skiën. De Sellaronda verbindt de vier Ladin-dalen Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Fassa met elkaar. Vanuit meerdere punten kun je beginnen en over het algemeen is de route voor de gemiddelde wintersporter goed te doen. Een andere leuke skitocht is de Seiser Alm Ronda over de Seiser Alm. De route is geschikt voor alle leeftijden en neemt je mee over over de Seiser Alm via 7 verschillende stations.

Een ideale bestemming voor families

Skigebied Alpe di Siusi/Seiser Alm is een ideale bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Nix de heks begeleidt de kleintjes op een vrolijke manier tijdens hun ski avontuur. Lessen kan bij twee verschillende skischolen en ook zijn er mogelijkheden voor kinderopvang. Naast de vele glooiende pistes zijn er ook het kids’ fun park, het "Nix the Witch Funline in the Euro Park" en het Seiser Alm snowpark. Ook na het skiën zijn er allerlei leuke activiteiten mogelijk. Je kunt natuurlijk samen spelletjes spelen in de accommodatie, maar ook rodelen of een winterwandeling maken.

familie seiser alm
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)

Leuke evenementen 2018/2019

De hele winter vinden er allerlei leuke evenementen plaats. Een tip is Swing on Snow 2019 (17 – 24 maart 2019). Tijdens dit muzikale evenement zijn er acht dagen lang overal optredens met een combinatie van jazz, soul, pop en klassieke muziek. Swing on Snow is gratis toegankelijk.

Lees meer over Alpe di Siusi/Seiser Alm >

Gerelateerde artikelen