Sneeuwhoogten weblog



(Foto: © Südtirol Marketing, Alex Filz)

De Italiaanse provincie Zuid-Tirol staat bekend om het heerlijke eten en de perfect geprepareerde pistes. Deze combinatie kom je dan ook zeker tegen in Alta Badia. Het skigebied is één van de 30 skigebieden in de regio en wordt gedomineerd door de machtige bergtoppen van de op de UNESCO-Werelderfgoedlijst opgenomen Dolomieten. Overal waar je kijkt kun je genieten van schitterende uitzichten. In dit weblog vertellen we je alles over de wintersportbestemming Alta Badia.

Zuid-Tirol: op en top culinair genieten

Bourgondiërs en liefhebbers van lekker eten zijn helemaal aan het juiste adres in Zuid-Tirol. Er zijn maar liefst 19 restaurants met een Michelinster, met een totaal van 26 sterren. De mix tussen de alpine en mediterrane cultuur kom je in de keuken goed tegen. Krachtige smaken en een veelvuldig gebruik van lokale producten zijn kenmerkend voor de gerechten. In welk restaurant of in welke berghut je ook binnenstapt, het is altijd genieten van heerlijk eten.

Alta Badia: een parel in de Dolomieten

Alta Badia is via meerdere bergwegen te bereiken. Al van ver zijn de verschillende plaatsen te herkennen. Onder het skigebied vallen een aantal dorpen, waaronder: La Villa, La Val, Corvara, Badia en Colfosco. Alta Badia is onderdeel van één van de grootste skiregio’s ter wereld: de Dolomiti Superski. Het skigebied heeft 130 km piste, maar tel je daar alle overige verbindingen bij op, dan loopt het aantal al snel op tot meer dan 500 km! De afdalingen zijn grotendeels blauw en rood, maar er zijn ook een aantal pittige zwarte pistes te vinden. Beginner of gevorderd, kind of volwassen, voor iedereen zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor een fijne skivakantie.

Skiën in Alta Badia
Geniet van een prachtig uitzicht tijdens het skiën (Foto: © Alex Moling)

Het startpunt van de Sellaronda

Alta Badia is een perfect startpunt voor de befaamde Sellaronda skitocht. Is de verbinding open, dan moet je er echt voor gaan! De skitocht heeft een lengte van 40 kilometer en neemt je mee rondom het indrukwekkende Sellamassief. Pauzeer onderweg in één van de vele berghutten en trakteer jezelf op een lekkere lunch. Verstandig is om op tijd aan de skitocht te beginnen. Inclusief lunch en fotostops ben je al snel een hele dag onderweg. De Sellaronda is goed te doen voor de gemiddelde skiër.

Twee andere leuke skitochten

De Sellaronda is niet de enige skitocht die je hier kunt skiën. Een andere aanrader is de Lagazuoi skitocht, welke je meeneemt over de Lagazuoi berg. De tocht start in Corvara en gaat helemaal naar San Cassiano/Armentarola. Eén van de hoogtepunten is de 8,5 km lange Armentarola afdaling. Ook skitour La Crusc behoort tot de mogelijkheden. Deze tocht is ideaal voor beginners en families, omdat de route slechts 4 km lang is. Perfect om even in te komen. Onderweg passeer je ook een leuke funslope.

Geniet van lekker eten met de Gourmet skisafari

Alta Badia is dé bestemming voor liefhebbers van lekker eten. Binnen een straal van 15 km2 zijn maar liefst 6 Michelinsterren uitgedeeld. Zowel in de dorpen als op de piste kun je ontzettend lekker eten. Er is zelfs een speciaal ski-evenement dat helemaal in het teken staat van eten. Ieder jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de Gourmet skisafari. Tijdens deze dag ski je van hut naar hut om gerechten te proeven die gekookt zijn door een sterrenchef. Helaas is het evenement slechts één keer per jaar, maar na afloop kun je de gerechten nog wel in de desbetreffende hutten bestellen en op die manier je eigen skisafari samenstellen.

Tip: Ben je naast lekker eten ook dol op goede wijnen? Doe dan mee aan het evenement Sommelier on the slopes en proef de beste wijnen uit de regio. Het evenement vindt plaats op een aantal geselecteerde dagen in december, januari, februari en maart.

Skiën in Alta Badia
Geniet van heerlijk eten tijdens de Gourmet skisafari (Foto: © Armin Terzer)

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Alta Badia >

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel