Sneeuwhoogten weblogHet duurt nog een paar maanden maar dan is het zover; de nieuwe skilift –de Donnerkogelbaan- zal in gebruik worden genomen in de Oostenrijkse plaats Annaberg in het Lammertal. Bijzonder is hierbij dat de lift mede is gefinancierd door de eigenaren van een aantal huizen in het 95 woningen tellende vakantiechaletpark Alpendorf Dachstein West. Voorheen maakten de wintersportgasten in het prachtige gezinsvriendelijke Annaberg gebruik van een eenvoudige stoeltjeslift waarmee het erg veel tijd kostte om het eindstation van de lift te bereiken.

Medefinanciering vakantiedorp Alpendorf Dachstein WestOm een nieuwe 8-persoon cabinelift te realiseren, was geld nodig. Twee jaar geleden klopte liftmaatschappij Bergbahn- Dachstein-West daarom aan bij de Nederlandse directie van het chaletpark, in de hoop dat zij konden meefinancieren in de bouw van de 13 miljoen euro kostende ‘Donnerkogelbaan’. ‘’Uiteindelijk is in goed overleg besloten dat wij voor een deel zouden meebetalen. Wij hebben er zelf erg veel baat bij omdat de lift precies naast ons vakantiechaletpark komt te staan. Wie bij ons een chalet huurt, kan de ski’s nog net niet onder binden vanuit het chalet maar dat scheelt weinig. Je kunt eventueel wel vanaf de piste het park binnen skiën”, aldus Onno Knaack, één van de drie Nederlandse directeuren van vakantiedorp Alpendorf Dachstein West.

Geschikt voor gezinnen

Het grote voordeel van het skigebied in het dorp Annaberg –op een reisafstand van 980 km vanaf Zwolle- is dat alle pistes op loopafstand zijn. Men hoeft dus niet eerst met de ski’s in een bus of auto te stappen om fijn te kunnen skiën. Het relatief rustige skigebied is uitermate geschikt voor gezinnen die hun kroost de eerste beginselen van het skiën willen bijbrengen. Skischolen hebben Nederlands sprekende leraren en leraressen in dienst. Ook de moeder van drievoudig wereldkampioen skiën van de in Annaberg geboren Marcel Hirscher is skilerares. De huizen in het chaletpark vormen de ideale uitvalsbasis voor gezinnen die lekker van een wintersportvakantie willen genieten. Behalve in de winter is het ook in de zomer een prachtige plek als startpunt voor bergwandelingen. De chalets beschikken allen over een eigen kookgelegenheid. Niet onbelangrijk detail is ook de aanwezigheid van een après-skirestaurant boven in de bergen naast de nieuwe skilift.

Interesse?Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks boeken via de [LINK204472] van het park. Momenteel krijgen bezoekers van de website tien procent korting op hun boeking via een apart aan te vragen code. De bouw van de lift is rechtstreeks te volgen via de [LINK204473].

Gerelateerde artikelen