Sneeuwhoogten weblog



(Foto: © Werner Dejori)

Zuid-Tirol is de meest noordelijke regio in Italië, wordt gedomineerd door de machtige Dolomieten, heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en biedt een mix tussen de alpine en mediterrane cultuur. Lekker eten, gezelligheid en ‘la dolce vita’ staan hier centraal. Er zijn meer dan 30 verschillende skigebieden in Zuid-Tirol, waaronder Val Gardena en de twee skigebieden in het Eggental: Obereggen (Ski Center Latemar) en Carezza. Alledrie onderdeel van één van de grootste skiregio’s ter wereld, de Dolomiti SuperSki. In dit weblog vertellen we je meer over de skigebieden en ook geven we je een aantal tips.

Wintersport in Val Gardena: Sella Ronda en heerlijk eten

Val Gardena, ook wel bekend als Gröden, ligt middenin het indrukwekkende landschap van de op de UNESCO-Werelderfgoedlijst opgenomen Dolomieten. Hier geniet je van uitzichten op onder andere het Sellamassief en de Sassolungo. Het skigebied beschikt over 175 kilometer piste, waarvan het merendeel rood is. Toch is het skigebied ideaal voor beginners en families. Er zijn voldoende lesmogelijkheden en tal van faciliteiten voor kinderen. Door het hele skigebied kom je leuke berghutten tegen waar je kunt genieten van een mix tussen de Italiaanse en Zuid-Tiroler keuken. Wanneer je kiest voor een wintersport naar dit skigebied, kun je verblijven in de dorpen Ortisei (St. Ulrich), St. Cristina en Selva (Wolkenstein). Ook na het skiën is hier genoeg te beleven.

Tips voor een wintersport in Val Gardena

  • Ski één van de bekendste skitochten van de Alpen: de 40 km lange Sellaronda. Voor de gemiddelde skiër is dit goed te doen. Je skiet rondom het indrukwekkende Sellamassief, door verschillende dalen en langs gezellige berghutten.
  • De Family Special. Van 16 maart tot 7 april vindt de Family Special plaats. Families genieten hier van aantrekkelijke kortingen op onder andere skipassen, materiaalhuur, accommodaties en skiles.
  • Een ontbijt op de piste met schitterende uitzichten. Bij het bergstation van de Dantercepies op 2300 meter kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Vervolgens kun je in de Dantercepies Mountain Lounge genieten van een heerlijk ontbijt.
  • Naast skiën zijn er in Val Gardena tal van andere winterse activiteiten mogelijk. Bijvoorbeeld langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen en een ritje in een arrenslee met paard.

Lees hier meer over een wintersport in Val Gardena >

familie val gardena
Val Gardena is een bestemming voor jong en oud! (Foto: © Werner Dejori)

Wintersport Obereggen: sfeervol en gezellig

Obereggen is één van de dorpen in het Eggental. Dit dorp ligt in het zuiden van de Dolomieten, onder het indrukwekkende en 2846 meter hoge Latemarmassief. Obereggen is onderdeel van Ski Center Latemar, een skigebied met 48 kilometer aan pistes. De afdalingen zijn perfect geprepareerd en hebben voor ieder type skiër wel iets te bieden. Voor families met kinderen zijn er een aantal leuke kinderlanden aanwezig, zoals het Brunoland en Yeti Children’s Park. In Obereggen valt na het skiën genoeg te beleven. Je kunt bijvoorbeeld een drankje drinken in de bars, maar ook wandelen, langlaufen of heerlijk eten in de restaurants.

Tips voor een wintersport Obereggen

  • Snowpark Obereggen. Dit snowpark behoort tot één van de beste van de Alpen. Er zijn meer dan 30 obstakels. Ook is er een speciaal Nightpark waar freestylers ’s avonds terecht kunnen.
  • Avondskiën en avondrodelen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag, tussen 19.00 en 22.00 uur, is avondskiën en avondrodelen mogelijk. De 2,5 kilometer lange rodelbaan is leuk voor jong en oud!
  • Bezoek de stad Bolzano. Sneeuwt het hard en valt het zicht op de piste tegen? Breng dan een bezoek aan de stad Bolzano. Vanaf Obereggen is het slechts 20 minuten rijden naar deze mooie stad.
  • Iedere woensdag in maart openen de pistes om 07.00 uur. Geniet van een ontbijt bij de Oberholz hut en trotseer daarna als één van de eerste de pistes in het skigebied.

verlichte piste
Skiën en rodelen in de avond is mogelijk in Obereggen! (Foto: © Paolo Codeluppi)

Wintersport in Carezza: perfect voor families

Het tweede skigebied in het Eggental is Carezza. Dit skigebied beschikt over ruim 40 kilometer piste. Waar Carezza vooral om bekend staat is de familievriendelijkheid. Ouders met kinderen van alle leeftijden zullen zich hier snel thuis voelen. Er zijn twee kinderlanden: Children’s Park Naniland en Kinderland König Laurin. De allerkleinsten maken in deze kinderlanden kennis met de sneeuw en kunnen spelen op allerlei speeltoestellen, terwijl de iets oudere kinderen oefenen op hun eerste bochtjes. Ook vinden families hier speciale familiepistes, rodelbanen en is er zelfs een snowpark voor kinderen. Volwassenen kunnen kijken bij de kleintjes, zelf heerlijk skiën of genieten van lokale specialiteiten in de vele berghutten.

Tips voor een wintersport in Carezza

  • Boek een familievriendelijke accommodatie. Er zijn meerdere familiehotels/appartementen te boeken in Carezza.
  • Geniet van een lunch in de Laurins Lounge op 2337 meter. Niet alleen is het uitzicht prachtig, ook het eten is heerlijk. Men serveert hier specialiteiten uit de regio.
  • Naast skiën kun je in Carezza ook langlaufen en sneeuwschoenwandelen.
  • De Dolomiti Panorama Tour. Deze skisafari neemt je mee door Obereggen en Carezza en wordt geleid door lokale gidsen. Onderweg is er voldoende tijd om in berghutten te pauzeren en te genieten van het heerlijke eten.

Lees meer over een wintersport in Val Gardena en Obereggen.

skiën carezza
Geniet van heerlijke pistes (Foto: © StorytellerLabs)

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel