Sneeuwhoogten weblogEen depressie boven Polen zorgt vandaag en morgen voor sneeuwval en flink at wind aan de noordzijde van de Alpen. Het gaat flink stormen boven de 1500 meter. Zware windstoten en sneeuwjachten maken de kans op lawines en het omvallen van bomen erg groot. Vrijdag neemt dat af en wordt het een stuk rustiger. Dat heeft alles te maken met een hogedrukgebied dat weer gaat bepalen. Het wordt dan zonnig, maar in het weekend is er opnieuw kans op sneeuw.

Heftig weer in de Oostenrijkse AlpenNaast de harde wind neemt ook de kans op lawines toe in de Noordalpen. Er is plaatselijk een halve meter sneeuw mogelijk, maar dat gaat wel gepaard met harde wind. Sneeuwduinen die daardoor ontstaan, kunnen voor problemen zorgen. Door de koude lucht en harde wind loopt de gevoelstemperatuur richting – 30. Behoorlijk koud dus! Skiliften die hoger in de bergen liggen zullen gesloten zijn. Het wordt in de loop van donderdag weer wat rustiger.

Rustig op vrijdag en zaterdagHet weer wordt op vrijdag en zaterdag bepaald door een hogedrukgebied dat boven het midden en zuiden van Duitsland hangt. Het wordt op veel plaatsen droog en de zon gaat schijnen. Op zaterdag komen de wolken weer terug en valt er vooral in de gebieden in Noor-Italië sneeuw. Het vriest zowel in de dalen als hogerop de berg. In Oostenrijk kan het boven de 1500 meter al snel 10 graden vriezen. Dat is minder in Frankrijk en Zwitserland. Kleed je in ieder geval warm aan.

Het kan behoorlijk druk worden op de wegenAankomend weekend zullen veel wintersporters het Alpengebied weer verlaten. Door de weersomstandigheden kan het behoorlijk druk worden op de wegen. In de loop van zaterdag trekt een storing over Duitsland. Er gaat eerst sneeuw vallen, later natte sneeuw en plaatselijk ijzel. De wegen worden daardoor een stuk slechter en dat zorgt voor extra reistijd. Ook de mensen die uit het Sauerland vertrekken wordt geadviseerd om extra vroeg te weg te gaan.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel