Sneeuwhoogten weblogOok in de Alpen is het de komende dagen zeer onstuimig. Van voorjaar is nog geen enkele sprake, de winter houdt gewoon nog even aan. Op de pistes gaat een flink pak verse sneeuw vallen waarbij lokaal hoeveelheden van 80 centimeter mogelijk zullen zijn. Dit is met name het geval aan de noordflank van de Alpen, in het zuiden is het een stuk rustiger. Vandaag is het bewolkt en zijn er periodes met regen en sneeuw. De sneeuwvalgrens daalt vanavond geleidelijk naar een hoogte van 1000 meter. Boven de 2000 meter zal vanavond al 20 tot 40 centimeter verse sneeuw zijn gevallen.

Liften gesloten door harde wind

Niet alleen in eigen land staat een stevige wind, ook in de Alpen hebben ze last van de storm. Morgen trekt de wind zelfs nog een beetje aan. Boven de 2000 meter kunnen windstoten van 100 tot soms zelfs 150 km/uur voorkomen. Reden genoeg voor veel skigebieden om de liften gesloten te laten. In Zuid-Tirol en de Dolomieten is het een stuk rustiger. Eerst is het droog maar later op de dag begint het opnieuw te sneeuwen. De sneeuwvalgrens daalt tot in de dalen en er is, met name aan de noordflank, kans op zo'n 20 centimeter sneeuw.

De sneeuwval houdt aanWoensdag en donderdag houdt dit weertype aan. De wind is een stukje minder heftig, maar nog steeds behoorlijk sterk. Woensdag is er een geringe kans op sneeuw, maar donderdag kan toch weer een flink aantal centimeters vallen. De sneeuwvalgrens komt rond de 1000 meter te liggen. Italië en Frankrijk krijgen wederom de minste hoeveelheid. Vrijdag en het Paasweekend stroomt er koudere lucht de bergen binnen. De kans op verse sneeuw blijft aanwezig en richt zich op de noordelijke Alpen. In Frankrijk blijft het nagenoeg droog.

[LINK206592]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel