Sneeuwhoogten weblogAfgelopen week waren er prachtige witte webcambeelden te zien. Op veel plekken in de Alpen viel een flink pak sneeuw, fantastisch om te zien! Voor degenen die deze week in de Alpen zijn is er zowel goed als slecht nieuws. Een groot hogedrukgebied zorgt in de Alpen namelijk voor rustig en mild weer. Tegelijkertijd wordt er voorlopig weinig tot geen neerslag verwacht, dus helaas geen verse sneeuw op de pistes.

Zacht en zonnig weerIn de bergen van de Alpen is het vandaag en donderdag overwegend zonnig. Heerlijk weer! In de dalen kan er een "hochnebel" opspelen, waardoor het hier helaas niet altijd even zonnig is. In delen van [LINK208767] zullen er in eerste instantie her en der nog wolken te zien zijn, maar van neerslag is geen sprake. Voorlopig blijft het droog en in de bergen wordt het zo'n 5 á 10 graden.

Neerslag: weinig of nietVrijdag verandert er nog weinig, het weer blijft zacht. aan de noordwest en noordflank van het Alpenmassief zien we wel de bewolking wat toenemen. Een zwakke storing schampt later het Alpenmassief, eventueel valt er in de nacht van zaterdag op zondag wat lichte neerslag. Veel zal het niet zijn. De sneeuwgrens ligt vrij hoog, dus de neerslag zal niet veel toevoegen. Zaterdag wordt het overdag droog. In Frankrijk en de Italiaanse Alpen is de meeste zon te zin, maar ook aan de noordflank van [LINK208768] en [LINK208767] wordt het heerlijk en zacht weer.

[LINK208766]

Het blijft zacht weer op lange termijnAan het eind van het weekend en op maandag heeft een hogedrukgebied het volledig voor het zeggen. Het blijft droog en zacht weer, volop zon. Heerlijk! In de dalen kan het bij de nevelvelden soms kil aandoen. Helaas voor de wintersporters, maar wellicht moeten we tot half december wachten op de volgende sneeuwdump.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel