Sneeuwhoogten weblogDe afgelopen tijd viel er weinig sneeuwnieuws uit de Alpen te melden. Gelukkig komt daar donderdag en vrijdag verandering in! Aan de westflank van de Alpen valt de meeste verse sneeuw maar ook de overige gebieden profiteren mee. In Les Deux Alpes kan men zich opmaken voor zo'n 30 centimeter sneeuw verdeeld over twee dagen. Oostenrijk moet het helaas doen met slechts enkele centimeters. Wintersporters die met de Kerst naar de Alpen vertrekken kunnen opgelucht ademhalen. Ook tijdens de Kerstdagen zelf zien we een grote kans op verse sneeuw!

Na sneeuw komt... zonneschijn

Veel skigebieden zullen blij zijn dat er eindelijk weer wat verse sneeuw gaat vallen. De afgelopen dagen vielen er veel berichten te lezen over de slechte sneeuwcondities in de Alpen maar al met al viel dit erg mee. In veel skigebieden is het overgrote deel van de liften gewoon open en de sneeuwkanonnen maken overuren om de lager gelegen afdalingen in goede conditie te houden. Verse natuursneeuw is alleen wel zo fijn! Na vrijdag trekt het sneeuwfront weg en is er opnieuw ruimte voor de zon.

Witte Kerst in de Alpen

Tijdens de Kerstdagen lijkt het opnieuw los te gaan in de Alpen. Op veel plekken, in vrijwel het gehele Alpengebied, kan er zomaar 30 centimeter verse sneeuw vallen. Eerst ligt de sneeuwgrens door de zachte lucht nog boven de 1500 meter maar geleidelijk komt er koelere lucht de Alpen in stromen. Tijdens de Kerst daalt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter wat ook de kans op sneeuw in de dalen aanzienlijk vergroot. Van groene pistes tijdens de Kerst is dus absoluut geen sprake!

14-daagse weersverwachting Les Deux AlpesIn het onderstaande overzicht is goed te zien dat het in Les Deux Alpes op donderdag en vrijdag flink gaat sneeuwen. Daarna is er weer meer ruimte voor de zon en met de Kerst in aantocht stijgt de sneeuwkans weer.

[LINK202354]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel