Sneeuwhoogten weblogVrijdag is het droog in het Alpengebied en schijnt op de meeste plekken de zon. De temperaturen zijn aan de zachte kant. Op zaterdag stroomt er een koufront richting de Alpen die voor verse sneeuw gaat zorgen. Zondag wordt het geleidelijk droog en laat de zon zich weer vaker zien. Opnieuw schiet de temperatuur de hoogte in. Vandaag schijnt, met uitzondering van de Franse Alpen, de zon flink. In Frankrijk kan wat lichte sneeuw vallen maar al te veel stellen de hoeveelheden niet voor. De vorstgrens ligt rond de 2000 meter, in de dalen kan de temperatuur zelfs stijgen tot boven de 10 graden.

Tientallen centimeters sneeuw

Vanavond en vannacht neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe. Morgen passeert er vervolgens een depressie met neerslag. Aan de west- en zuidkant van de Alpen valt de meeste verse sneeuw. In eerste instantie ligt de sneeuwgrens rond 1500 meter, later daalt deze geleidelijk naar 800 meter. Oostenrijk hoeft (vrijwel) niet te rekenen op verse sneeuw. Hier zal de zon zich zaterdag nog geruime tijd laten zien.

Meer ruimte voor de zonZondagmiddag, 's morgens is er nog kans op sneeuw, trekt de sneeuw weg en komt er weer meer ruimte voor de zon. Vanuit het west klaart het op en wordt het weer heel aardig wintersportweer. De temperatuur komt in de dalen alleen al weer heel snel boven de tien graden wat de sneeuwcondities niet ten goede komt. Rond 1500 meter wordt het 5 graden, de vorstgrens ligt ongeveer op 2200 meter.

[LINK206493]Gerelateerde artikelen