Sneeuwhoogten weblogIn Nederland merken we dat de herfst inmiddels echt is aangebroken. Het koude en natte weer zal weer zorgen voor een regenachtige week. Maar er is ook goed nieuws. Want het herfstweer zal dinsdagavond en in de loop van de nacht richting het Alpengebied trekken. Daar zal het ook even gaan regenen, maar al gauw zal de neerslag omslaan in sneeuw. In sommige regio’s wordt zelfs een flink pak verwacht! Wij kunnen niet wachten om de eerste beelden te zien van een wit Alpenlandschap…

Een aardig pakOp een flink aantal plekken zal het gaan sneeuwen: van Wallis tot in Karinthië zullen de bergen wit gaan kleuren. De meeste sneeuw zal op woensdag en donderdag vallen. Vooral het noorden van Tirol en Vorarlberg zullen een witte laag krijgen. In het zuiden, zoals in de Italiaanse Alpen, zal het niet of weinig gaan sneeuwen. Er wordt echter in de noordelijke regio’s van de Alpen zo’n 40 tot 80 cm sneeuw verwacht, en op sommige plekken misschien zelfs wel een meter! Vrijdag trekt het sneeuwgebied weer weg en zal het in Zwitserland als eerste droog zijn.

Vers besneeuwde gletsjersIn het weekend wordt het weer iets warmer en zal de temperatuur op 1500 meter hoogte rond de +7 tot +11 graden liggen. Helaas zal dus een groot deel van de sneeuw weer verdwijnen. Op de gletsjer zijn er nog wel uitstekende omstandigheden, want daar blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen. Kun je niet wachten om te skiën, dan zijn de gletsjers een prima keuze om al een paar lekkere afdalingen te maken. Ga je ernaartoe? Sneeuwhoogten ontvangt graag jouw foto’s en ervaringen!

Gerelateerde artikelen