Sneeuwhoogten weblogVanaf vandaag zijn eindelijk de liften in Winterberg weer geopend. Het Sauerland heeft het afgelopen weekend te maken gehad met flinke sneeuwval en de sneeuwkanonnen hebben overuren gedraaid. Op de webcams valt goed te zien dat de pistecondities prima zijn en dat er heerlijk geskied kan worden. De stoeltjesliften Quick Jet (No.3), Poppenberg (No.5), Büre-Herrloh (No.6), Kleine Büre (No.7), Büre Bremberg X-Press (No.8), Brembergkopf I (No.10), Rauher Busch (No.12) & Schneewittchen (No.25) zijn in gebruik genomen.

16 van de 26 liften geopend in Winterberg

Naast de zojuist genoemde liften zijn ook de ankerliften Poppberg II (Nr.10a) Brembergkopf II (No.11) en de liften op Herrloh (No.17-19) en de slee lift op Herrloh (No.16) geopend. Door de hevige sneeuwval heb je vanaf vandaag eindelijk weer de mogelijkheid om goed te kunnen skiën in Winterberg. De weersverwachting voor komende dagen is positief waardoor het er naar uitziet dat er misschien wel meer liften geopend kunnen worden. De temperaturen blijven onder nul en vandaag kan er zelfs nog een paar centimeter verse sneeuw bijvallen!

[LINK202841]

170 sneeuwkanonnen

Met man en macht wordt er in Winterberg aan gewerkt om de pistes in goede conditie te houden. 9 pistebully's prepareren 's nachts 250.000 m2 per uur zodat jij de volgende ochtend weer op vers geprepareerde pistes kunt skiën. Groot voordeel van de lage temperaturen is dat ook de sneeuwkanonnen op volle kracht kunnen gaan werken. Winterberg beschikt over één van de grootse en modernste sneeuwinstallaties in Duitsland. 28 afdalingen kunnen worden besneeuwd door maar liefst 170 sneeuwkanonnen.

[LINK202842]

Webcams Winterberg

Het weer in de Alpen

In de overige delen van de Alpen is het behoorlijk wisselvallig. Vandaag kan er nog een enkele sneeuwbui vallen maar dit levert maximaal 10 centimeter op. Vanaf morgen wordt het een stuk wisselvalliger en gaan de temperaturen flink omhoog.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel