Sneeuwhoogten weblogWederom is er sneeuw onderweg naar de Alpen! Met name Oostenrijk en Duitsland gaan hiervan profiteren. Zwitserland krijgt een stuk minder en in Frankrijk en Italië gaat vrijwel niets vallen. Wat opvallend is, is dat de omstandigheden in het Duitse middelgebergte uitstekend zijn om te skiën of langlaufen. Er ligt voldoende sneeuw en vrijwel alle pistes zijn geopend. Het devies is om deze week Winterberg of Willingen op te zoeken want de temperaturen gaan namelijk weer omhoog. Een lagedrukgebied trekt vandaag van Noord- naar Zuid-Duitsland.

Pistes in Winterberg geopend

Vanmorgen was het nog bewolkt in Winterberg maar daar is inmiddels al geen sprake meer van. Het is vrijwel helder en hierdoor een heerlijke wintersportdag. De meeste pistes zijn geopend en het is er prima vertoeven. Het sneeuwgebied trekt verder naar het zuiden en breidt zich vanmiddag uit over Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De omstandigheden zullen daar snel verslechteren in de vorm van beperkt zicht, wind en kou. Op 1500m is het -11 graden, op 3000m zelfs bijna -20 graden. Het sneeuwt dus niet alleen op de pistes maar ook in de dalen. Vanavond kan er zo'n 15 centimeter verse sneeuw zijn gevallen.

Nog meer verse sneeuw

Morgenochtend wordt het tijdelijk droog maar al snel bereikt een volgende storing de Alpen. Vanuit het noorden begint het opnieuw met sneeuwen. Op de laatste dag van het jaar trekt de sneeuw weg en is er wederom 25 centimeter sneeuw gevallen. In het nieuwe jaar stroomt er zachte lucht richting de Alpen. Eerst is hiervan vooral sprake in Frankrijk maar later stijgt het kwik ook elders in de het Alpengebied. Op 1 en 2 januari ligt de nulgradengrens rond de 1500-2000 meter. Aan de andere kant is het wel schitterend skiweer met volop zon.

Prima weer om te reizenOok vrijdag zal er weer de nodige neerslag gaan vallen. De verwachting is dat het zaterdagochtend weer droog zal zijn waardoor er geen problemen op de snelweg zullen ontstaan. Het is echter niet te hopen dat de neerslag een paar uur later valt want dat kan de omstandigheden flink veranderen.

[LINK205582]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel