Sneeuwhoogten weblogTijdens de eerste week van de voorjaarsvakantie is het prachtig wintersportweer. We hebben te maken met een hoge luchtdruk, prima temperaturen en vrijwel geen wind. Het noordwesten van Italië vormt hier de komende dagen nog even een uitzondering op. Hier kan dankzij een hardnekkige Südstau nog de nodige sneeuw vallen. Piemonte en Aosta, en om specifieker te zijn de dorpen Sestrière, Courmayeur en Breuil-Cervinia, krijgen te maken met 15 tot lokaal 40 centimeter sneeuw. In de overige delen van de Alpen valt hier echter niets van te merken en is het genieten geblazen op de pistes.

Dinsdag overal droog

In tegenstelling tot delen in Italië valt er in de zuidelijke delen van Zwitserland en in Frankrijk nagenoeg geen sneeuw. Er zijn wel wolkenvelden en de zon laat zich slechts mondjesmaat zien. Regio's die verder van dit deel van de Alpen verwijderd liggen hebben te maken met zonnig weer. Dinsdag in de loop van de dag wordt het overal droog en is het in het complete Alpengebied zonnig. Op 1500 meter kunnen de temperaturen net boven nul komen.

Volop zon in Oostenrijk en DuitslandIn Zwitserland en Duitsland is het de gehele week prachtig weer. De zon schijnt op volle toeren en van wind is amper sprake. Wel wordt het in de tweede helft van de week wat zachter waardoor je in de middag te maken kunt krijgen met papsneeuw. Onder de 1500 meter gaat het lichtjes dooien. Wanneer je boven deze grens blijft heb je te maken met pistes in een optimale conditie.

Verse sneeuw in het weekendAan het eind van de week vindt er een serieuze weesomslag plaats. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en gaat het regenen en sneeuwen. De sneeuw bereikt Beieren en Oostenrijk pas zondag. In Zwitserland en Frankrijk begint het zaterdag al te sneeuwen. Ga je van of naar de Alpen dan dien je rekening te houden met winterse neerslag. In het midden van Duitsland valt zaterdag waarschijnlijk al wel sneeuw.

Gerelateerde artikelen