Sneeuwhoogten weblog



Boven de Alpen was er gister weinig bewolking te zien, hier en daar wat losse wolkenvelden maar over het algemeen vrij veel zon. In dat weerbeeld komt de komende dagen wel wat verandering. De zon krijgt het vooral in het westen wat moeilijker. Morgen is er ook kans op lokaal wat neerslag. De neerslag valt hoofdzakelijk in de vorm van regen, want de temperaturen zijn vrij zacht. Hogerop is er kans op sneeuw. In Oostenrijk is er kans op wat regenval maar daarna is het droog.

Sluierwolken afwisselend met zon



Vandaag is het vrijwel overal nog droog want de zon schijnt. Het is echt lenteweer. Het vriest pas boven de 3.000 meter dus we hebben te maken met hoge temperaturen. Later op de dag zijn er wel dikke sluierwolken aanwezig in Frankrijk. Voor Italië is het verhaal hetzelfde, ook daar vrijwel geen bewolking. Het is mogelijk dat er in de Dolomieten wel wat wolken voorkomen. Hetzelfde geldt ook voor Zwitserland, hoe verder naar het oosten des te minder sluierwolken we tegenkomen. In Oostenrijk vallen in Karinthië waarschijnlijk een paar buien. En die voelen misschien wel zomers aan met een klap onweer erbij.



Wisselvallige weersverwachting



Op donderdag zien we vooral in het westen op wat meer plaatsen neerslag. Het zijn geen grote hoeveelheden en de sneeuwgrens ligt hoog. In de dalen zal de neerslag in de vorm van regen zijn. In het oostelijk deel van de Alpen is er nog redelijk wat zonneschijn. En vrijdag een wisselend beeld met lokaal een enkele bui, mogelijks zelfs met een zomers karakter door de onweer. De sneeuwgrens ligt echt hoog in de bergen.



[LINK203537]

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel