Sneeuwhoogten weblogEen hogedrukgebied boven het westen en centraal Europa houdt de komende week sterk aan. Daardoor wordt het in zowel het Duitse Middelgebergte, als de Alpenlanden, rustig weer. Geen nieuwe sneeuw, wel wind en de eerste paar dagen temperaturen onder het vriespunt. Na het weekend wordt het weer een stuk zachter en kan er tijdelijk wat sneeuw wegsmelten.


Veel wind, daarna zachter weerVooral aan de noordflank van de Zwitserse en Franse Alpen kan het vandaag en morgen flink waaien. Vooral rond de 1500 meter. De wind zorgt voor een onaangename kou en sneeuwverstuivingen. Verder naar het zuiden en in de dalen is het skiweer een stuk rustiger. Overmorgen neemt de wind af. De zon gaat vaker schijnen en het blijft tot zondag vriezen.

Lawinegevaar blijftDoor de grote hoeveelheden sneeuw van de afgelopen dagen is er nog steeds in veel plaatsen lawinegevaar. In het hele Alpengebied, met uitzondering van het Salzburgerland en Karinthië, geldt een code oranje voor lawinegevaar. Ski niet buiten de pistes en houdt de lokale berichten goed in de gaten.

De lucht wordt tijdelijk milderNa het weekend komt er langzaam een mildere lucht richting het Alpengebied. De lucht is afkomstig uit de Azoren en zorgt ervoor dat de vorstgrens oploopt naar 1500 meter. De hogere pistes zullen hier geen last van hebben, maar in de dalen kunnen de temperaturen oplopen tot wel 10 graden. Vooral Frankrijk en Zwitserland krijgen te maken met zachtere lucht. De vorstgrens blijft in Oostenrijk enkele meters lager.

Gerelateerde artikelen