Sneeuwhoogten weblogDe afgelopen week zijn de sneeuwcondities flink vooruit gegaan. Aangezien de voorjaarsvakantie er aan komt, is dit goed nieuws. Vooral in het westelijke en zuidelijke deel van de Alpen zal de komende dagen sneeuw vallen, met name hoger in de bergen.

De komende dagen

In de tweede helft van de week zal het weerbeeld veranderen. De wolken die boven Oostenrijk te zien zijn zullen voor een deel weg gaan. Vanuit het westen nadert een nieuwe storing. Deze zal vanaf woensdag voor verse sneeuw zorgen, eerst in Frankrijk en later in Italië. In Oostenrijk en Zwitserland verschilt het per regio. Ten zuiden van de hoofdkam gaat er sneeuw vallen, maar aan de noordkant zal dit aanzienlijk minder zijn. Dankzij een beetje föhn zullen de temperaturen stijgen aan de noordflank. Met name hoge op de bergen zal er sneeuw vallen, beneden in de dalen kan het zijn dat de sneeuw veranderd in regen.

Optijd op de bestemmingIn het weekeinde passeert een nieuwe storing. Waarschijnlijk valt de neerslag in de loop van zaterdag. Het eerst is Frankrijk aan de beurt. Met wat geluk begint de neerslag pas later op de dag en heeft het verkeer van en naar de wintersportgebieden er niet veel last van. Voor Oostenrijk staat de neerslag pas voor de late zaterdag of de nacht naar zondag op het programma. Dan is het meeste verkeer al op de plaats van bestemming. Daarbij loopt de sneeuwgrens wat op en komt tussen 500 en 1000m te liggen.

Veel sneeuw in aankomst

Na het weekend ziet het weer er wisselvallig uit. De sturende straalstroom in de atmosfeer ligt vrij zuidelijk. Hierdoor zullen een aantal storingen ook hun weg naar de Alpen vinden. De kans op sneeuw is groot, met zo nu en dan tussendoor zon. De sneeuwgrens loopt van tijd tot tijd wat op, het kan op 1200 meter een keer gaan regenen. Optijd op de bestemming

[LINK202857]

Gerelateerde artikelen