Sneeuwhoogten weblogAls je deze week je wintersport hebt geboekt heb je mazzel; het worden een prachtige wintersportdagen! Vandaag valt er nog plaatselijk wat sneeuw, maar daarna wordt het heerlijk weer. Er staat weinig wind, de zon schijnt volop en de temperaturen zijn prima. Misschien wordt dit wel een van de mooiste weken van het seizoen 2014/2015.

In de ban van een hogedrukgebiedHet prachtige weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied welke vandaag nog boven de Britse eilanden ligt. Hierdoor is er sprake van een noordelijke stroming met wolkenvelden. Er valt vandaag nog wat sneeuw in Beieren, Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Met matig zicht op de pistes valt er nog zo’n 3 tot 10 cm bij, het meeste in Salzburgerland. In Frankrijk, Italië en het zuiden van Zwitserland is het vandaag al prachtig skiweer met veel zon. In de overige delen van Zwitserland is het zicht vandaag matig , maar valt er weinig tot geen sneeuw.

Volop zonHet hogedrukgebied zal de komende dagen via Duitsland wegtrekken naar Oost-Europa. Dit zorgt ervoor dat het overal flink zonnig zal zijn en er weinig wind is. Dinsdag en woensdag zullen de temperaturen wel even omhoog schieten en zal de sneeuwkwaliteit op de pistes onder de 1500 meter in de loop van de dag minder worden. Boven de 2500 meter blijft het perfect. Vanaf vrijdag wordt het weer kouder en vanuit het zuiden trekken er weer wolken binnen. Al met al dus een prachtige week in het Alpengebied. Je kunt het slechter treffen…

Gerelateerde artikelen