Sneeuwhoogten weblogHeel veel sneeuw, weinig wind en winterse temperaturen. Ideale omstandigheden in de wintersportgebieden. Het wordt volgende week (iets) minder, maar slecht zeker niet. De hoeveelheid sneeuw is over het algemeen prima. Alleen in de echt lage skidorpen is het soms een beetje behelpen. Gelukkig heeft de koude lucht ervoor gezorgd dat de sneeuwkanonnen ook daar de dalafdaling mogelijk hebben gemaakt. Op de hogergelegen pistes ligt vaak een dik pak sneeuw. Oplopend van 80 centimeter tot 2 meter.

Strakblauwe hemelVooral voor de skigebieden in de Alpen geldt dat de omstandigheden tot dit weekend bijna perfect zijn. Vooral in Oostenrijk, Ost-Schweiz, Graubünden, de Dolomieten en Südtirol schijnt het zonnetje volop. Er staat weinig wind en de temperatuur is aangenaam. Wel is het zo dat het kwik onder de 1500 meter vaak boven het vriespunt ligt, maar van dooi is geen sprake. Op een hoogte van 3000 meter blijft het vriezen, maar door de combinatie van zon en geen wind is het ook daar aangenaam. Het is dan ook helemaal geen straf om lekker buiten te gaan lunchen.

Franse Alpen minder zonnigIn Piemonte en in de Franse Alpen is het een stuk minder zonnig. Er zijn meer wolken en hier en daar kan wat sneeuw vallen. Helaas niet van grote hoeveelheden, maar het kan het zicht op de pistes aardig beperken. Het waait hier ook wat harder. Vooral op donderdag kan een zuidelijke wind flink blazen over de pistes. Kleed jezelf warm aan, want de gevoelstemperatuur is met -20 behoorlijk laag. Vrijdag neemt de wind af, maar het blijft bewolkt.

Veel sneeuw in de Ardennen en het SauerlandOok dichtbij Nederland blijven de omstandigheden prima. In Winterberg en Willingen ligt een pak sneeuw van 70 centimeter. Alle pistes zijn open. Het zonnetje schijnt en ook de aankomende dagen is het hier heerlijk winterweer. Ben je van plan om die kant uit te gaan, doe dat wel zo snel mogelijk, want na het weekend loopt de temperatuur op naar zo’n 10 graden. Ook in de Ardennen is het een echte witte wonderwereld. In de meeste langlaufgebieden liggen tientallen centimeters sneeuw, oplopend tot bijna 50 cm. Ook de enkele afdalingen in Waimes, Baraque Fraiture en in de regio Spa zijn open. Helaas geldt hierbij hetzelfde verhaal als het Sauerland: wacht niet te lang, want zachtere lucht is in aantocht. Vanaf vrijdag begint het licht te dooien en na het weekend krijgt de sneeuw het echt zwaar.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel