Sneeuwhoogten weblogHet sneeuwvooruitzicht in de Alpen lijkt er niet veel beter op te worden. Zaterdag zal er zelfs een flinke föhn langskomen waarbij de temperaturen in de dalen kunnen oplopen tot 15 graden. Zondag zal er een klein lagedrukgebied boven Noord-Italië liggen waarbij er vanuit het zuiden wel wat sneeuw zal vallen. Vanuit het noorden stroomt er wel weer wat koudere lucht het gebied in.

Föhn in het noordenVandaag schijnt veelal de zon. Morgen zullen de temperaturen hoog kunnen oplopen in de dalen vanwege de noordföhn. Hierbij kunnen we denken aan temperaturen van 10 graden tot zelfs 15 graden. Wel komt er bewolking in het noorden, wat aangeeft dat er een andere weersituatie aan gaat komen. In de middag en avond komt er een vochtigere lucht dat vanuit het zuiden komt, en wordt de föhnwind enigszins minder. Dat betekent dat we neerslag kunnen verwachten, boven de 1700 meter sneeuw en alles daaronder krijgt regen. Toch zal de sneeuwvalgrens wel gaan dalen, naar een hoogte van 1000 tot 1200 meter.

Beetje sneeuw op zondagZondag is een groot gedeelte van de Alpen bewolkt. In Oostenrijk is het wat zonniger. Vanuit het noorden duwt er vochtige lucht tegen de bergen. Er zal wel wat sneeuw vallen in Zwitserland en het westen van Oostenrijk, maar dit zal beperkt blijven met 5 tot 10 centimeter. Het laagland heeft een temperatuur van ongeveer 5 graden in de middag. Vanaf een hoogte van 1500 blijft het vriezen.

Meer kans op sneeuwMaandag zal er nog steeds zachte lucht hangen, maar dinsdag wordt het kouder. Het zal dan vanaf 1000 meter vriezen en sneeuwen. Vooral de zuidelijke Alpen krijgen te maken met vochtige lucht dat van de Middellandse Zee vandaan komt. Er wordt dan maandagavond en woensdagmiddag rond de 20 tot 40 centimeter sneeuw verwacht.Gerelateerde artikelen