Sneeuwhoogten weblogHoewel de kerstvakantie er bijna aan komt en het niet lang meer duurt voordat de skigebieden open gaan, blijven de meters sneeuw nog weg. Een paar centimeter is het vooruitzicht maar dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. In het zuiden van de Alpen is het vooral bewolkt en valt er neerslag. We hebben nog steeds te maken met een hoge sneeuwgrens, er valt pas sneeuw boven de 2000 meter. Echter is het vooruitzicht wel dat de sneeuwgrens vandaag zal gaan dalen.

Neerslag in de DolomietenVoornamelijk de Italiaanse Dolomieten zullen veel bewolking krijgen. Beneden zal het gaan regenen en alleen op hoogte is de neerslag in de vorm van sneeuw. Je kunt de Alpenhoofdkam vergelijken met een soort muur, waarbij de wolken en de neerslag moeite hebben met daar langs te komen. Het noordelijke gedeelte van de Alpen zal daarom ook vooral droog zijn met hier en daar wat zon. De dalen blijven voornamelijk groen.

Lagere sneeuwgrensIn het zuiden van de Alpen zal er morgen hier en daar neerslag vallen. De sneeuwgrens wordt lager en daalt van 2000 meter naar een hoogte van 1300 tot 1700 meter. Helaas valt er geen flinke portie sneeuw, maar blijft de sneeuwval beperkt. In het dal zal het nog groen blijven, en dat zal een beetje wintersportliefhebber de rillingen kunnen bezorgen.

Komende twee weken wisselendToch hoeven we niet meteen bang te zijn, want de komende twee weken kan er nog van alles gebeuren en sluiten we sneeuwval in het dal niet uit. We zien een daling van het nul-graden-niveau, zo gaat die bijvoorbeeld in Gerlos richting de 500 meter. Deze twee weken worden heel wisselvallig waarbij er wel elke dag kans is op wat sneeuw. Het wordt geen grote sneeuwdump, maar iets meer dan de verwachte 5 tot 10 centimeter sneeuw kan nog altijd gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel