Sneeuwhoogten weblogHet is uiterst wisselvallig in de Alpen. We hebben te maken met wolkenvelden, sneeuwbuien en af en toe een opklaring. Vandaag kan de zuidflank van het Alpengebied rekenen op het mooiste weer. Het is hier overwegend droog en de zon laat zich zo nu en dan zien. In het noorden is het flink bewolkt en valt er verse sneeuw. In de loop van de dag wordt de neerslag buiig en breekt het wolkendek misschien af en toe even open. Aan het eind van de dag kan er zomaar weer 5 tot 10 centimeter zijn bijgevallen. Daarnaast is het ook nog eens flink koud, het vriest flink met boven de 1000m temperaturen onder de -5 graden.

Dinsdag overwegend droog

Morgen is het tijdelijk wat rustiger in de Alpen. Het blijft droog en van tijd tot tijd schijnt de zon. De mooiste omstandigheden zijn te vinden in Zwitserland, Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. Later op de dag wordt het, met name in Frankrijk en Italië, weer bewolkt. Ook zou hier weer wat verse sneeuw kunnen gaan vallen.

Volop sneeuw op woensdagOp woensdag krijgen we zeker te maken met verse sneeuw! In Italië ligt de sneeuwgrens op zo'n 1000 meter waardoor de neerslag niet overal in de vorm van sneeuw valt. De noordflank heeft te maken met rustiger weer, hier blijft het overwegend droog en laat de zon zich zelfs nog even zien. Al met al kan er toch weer 10 tot 20 centimeter vallen. Een lagedrukgebiedje wat ook donderdag en vrijdag nog over het noorden van Italië ligt is verantwoordelijk voor de neerslag.

Veel sneeuw voor KarinthiëDonderdag is de dag van Karinthië, de hoeveelheid verse sneeuw kan dan zomaar op gaan lopen tot 40 centimeter. Hoe westelijker we in de Alpen komen hoe minder sneeuw er gaat vallen. In Frankrijk is de kans op zon zelfs behoorlijk groot. Wel heeft het westen van de Alpen te maken met dalende temperaturen. Op 1500m is het overdag maximaal -10 graden. In de loop van vrijdag wordt het overal droger.

[LINK206036]

Gerelateerde artikelen