Sneeuwhoogten weblogWie deze week op wintersport is in de Alpen heeft geluk. De omstandigheden zijn vrijwel perfect. Het is rustig weer, de zon laat zich veelvuldig zien en het is nog niet te warm. Alleen woensdag kan er in het noorden van de Alpen wat neerslag vallen. Vandaag is het aan de westflank zonnig en komen er aan de oostflank nog de nodige wolkenvelden voor. Van verse sneeuw is totaal geen sprake. Met name in Frankrijk hebben we te maken met een oplopende temperatuur. Op 1500 meter kan het soms zomaar 7 graden worden. In Oostenrijk liggen de temperaturen een stuk lager.

Paar centimeters sneeuw in Oostenrijk

Ook morgen heeft de zon nog vrij spel. Later in de middag komen er in Frankrijk en Zwitserland wel wat wolkenvelden binnen drijven. Neerslag valt er (nog) niet. Op 1500 meter ligt de temperatuur rond de 5 graden en de verschillen tussen oost en west zijn niet al te groot. Tegen de avond krijgen de wolken de overhand en neemt de kans op neerslag aan de noordflank toe. Oostenrijk profiteer hiervan het meest. De sneeuwgrens ligt tussen de 700 en 1000 meter. De hoeveelheden stellen overigens niet al te veel voor.

Typisch voorjaarsweerDonderdag en vrijdag hebben we weer te maken met typisch voorjaarsweer. De dagen verlopen droog en zonnig. Door de neerslag halverwege de week wordt de lucht bovendien wat kouder. Later op vrijdag wordt het weerbeeld wisselvalliger en bestaat er een kans op neerslag in het westen van de Alpen. Voor het weekend worden grotere hoeveelheden verse sneeuw voorspeld.

[LINK206382]Gerelateerde artikelen