Sneeuwhoogten weblogHet weerbeeld in de Alpen wordt deze week gedomineerd door een hogedrukgebied. Hierdoor schijnt de zon veelvuldig en er zijn maar een paar wolkjes aan de lucht. De nulgradengrens ligt rond de 2400 meter, in de dalen is het enkele graden boven nul. Onder deze omstandigheden kunnen de sneeuwkanonnen gelukkig gewoon blijven draaien. Hierdoor valt er op de meeste plekken prima te skiën. Later deze week gaat de temperatuur lichtelijk omhoog. Tot en met vrijdag ligt de temperatuur op de meeste plaatsen rond of onder het vriespunt.

Stijgende vorstgrens

Donderdag gaat de vorstgrens omhoog, maar echt warm wordt het zeker niet. In de dalen kan de temperatuur oplopen tot maximaal 9 graden. De zon laat zich veelvuldig zien en er staat een zacht briesje uit het noordoosten. Skigebieden die onder de 1000 meter liggen kunnen gevoelig zijn voor mist of nevel.

Voorlopig nog geen verse sneeuwOp verse sneeuw hoeven we de komende tijd nog niet te rekenen. Het is prachtig weer in de Alpen en er komt geen enkel vlokje uit de hemel naar beneden. Door de lage temperaturen en de inzet van sneeuwkanonnen, kan er echter nog wel prima geskied worden. Na het weekend komt er vanuit het noorden een storing dichterbij die de kans op verse sneeuw, met name in de Noord- en West-Alpen, doet toenemen.

[LINK214920]Gerelateerde artikelen

Reageren op dit artikel