Sneeuwhoogten weblogDit weekend levert een zuidelijke stroming aan de zuidkant van de Alpen een dik pak verse sneeuw op. Er kan in totaal 30 tot 50 cm sneeuw vallen en de sneeuwgrens ligt rond de 1400 meter. Alleen aan de noordkant van de Alpen blijft het droog. De vorstgrens ligt boven de 2000 meter door fohn. Zondag wordt de wind minder. In de Franse Alpen gaat het op zondag ook sneeuwen.

Verschillend weer in de AlpenMaandag gaat het nog eventjes sneeuwen in de Franse Alpen, maar later op de dag klaar het van het westen uit op. In de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen zien we juist weer wat meer bewolking. De vorstgrens daalt naar de 900 meter tot de 1500 meter. Op dinsdag is het erg rustig in de Alpen. We zien veel wolken aan de noordkant en daar valt wat lichte sneeuw. In de andere wintersportgebieden is er kans op mist of lage bewolking, maar de zon laat zichzelf af en toe zien. Het weer verschilt dus nogal van plaats tot plaats.

In de loop van de week kouder weerDe Franse Alpen krijgen woensdag opnieuw een verse laag sneeuw. De Oostenrijkse, Italiaanse en Zwitserse Alpen zien veel zon en het blijft er droog, maar later op de dag komt er toch bewolking. Dit blijft de hele week zo wisselen. Het wordt de komende week wel wat kouder en op vrijdag ligt de vorstgrens tussen de 900 en 1200 meter.

Wisseld en koud weerIn de laatste week van januari en volgend weekend blijft het wisselvallig in de Alpen. Iedere dag is er kans op een laagje verse sneeuw. Van het weekend stijgt de temperatuur nog een beetje, maar eind januari wordt het kouder en zo blijft het ook. Het kwik ligt rond de vijf graden onder nul op de 1500 meter en waarschijnlijk wordt het in de Franse Alpen nog iets kouder.

Gerelateerde artikelen